woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Kaartverkoop populaire Logeerhuis van Sint Nicolaas bijna van start

Foto: Logeerhuis van de Sint

Zaterdag 1 oktober om 13.00u is het weer zover, dan start de kaartverkoop van de 2000 kaarten voor de rondleidingen door Het Logeerhuis van Sint Nicolaas. Inmiddels is Het Logeerhuis van de Sint niet meer weg te denken in de Apeldoornse Sint Nicolaas periode. Sint komt dit jaar op 19 en 20 november logeren in Het Woldhuis.

Een rondleiding duurt +/- 50min. waarbij kinderen en hun ouders een aantal kamers zullen bezoeken zoals de pepernotenfabriek, de slaapkamer van Sint, het laboratorium van Profpiet en natuurlijk de werkkamer van Sint Nicolaas, die daar maar wat graag de kinderen ontvangt om met hen te praten over hoe leuk hij het vindt om elk jaar weer naar Nederland te komen.

De organisatie, die in handen ligt van Stichting Sint Nicolaas Apeldoorn, benadrukt dat het niet alleen gaat om Het Logeerhuis zelf. Het terrein rond het Logeerhuis is ook dit jaar weer leuker gemaakt. “Buiten lopen zelfs nog meer pieten rond dan er binnen zijn” aldus Arendo Sturre, voorzitter van de organisatie. Zo kunnen kinderen een broodje bakken met kampvuurpiet, popcorn bakken, op de foto met Ozosnel, klimmen op de klimwand als een echte piet, hun kunsten vertonen bij de circustent en natuurlijk kunnen de kinderen op het terrein hun pietendiploma halen. Een populaire activiteit is de handtekeningenkaart waarmee de kinderen op zoek kunnen naar de themapieten. “De kinderen zijn hier dol op en rennen het hele terrein over”, vertelt Arendo verder. De hele dag zijn er optredens in het gezellige Pietencafé, waar Piet Latus Pas en ook het muzikale duo DJ&Pesto van zich laten horen. Geen kaartje voor een rondleiding is dus geen enkele reden om het weekend van 19 en 20 november niet vrij te houden voor een bezoek aan Het Logeerhuis van Sint Nicolaas.

Kaarten kosten € 4,50 per persoon en zijn op 1 oktober vanaf 13.00u te bestellen via de website www.logeerhuisvandesint.nl.