donderdag, september 28Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Internationale Vrouwendag – activiteiten in GIGANT

Archieffoto

Op dinsdag 8 maart is het internationale vrouwendag. In GIGANT wordt daar aandacht aan besteed door middel van de vertoning van 2 films waarin vrouwen centraal staan en 1 documentaire i.s.m. Movies that Matter. Daarnaast verzorgt stichting Samenspraak een dialoogtafel in GIGANT met het nationaal gekozen thema V/M solidariteit. Tickets voor de films/documentaire zijn te koop via gigant.nl en aan de balie van GIGANT. Aanmelden voor de dialoogtafel kan via info@samenspraakapeldoorn.nl.

Films
Writing with Fire volgt het verhaal van de vrouwen van Khabar Lahariya, het enige nieuwsplatform in heel India dat volledig wordt gerund door vrouwen uit de voormalige Dalit, de laagste kaste in het land. Deze film is genomineerd voor de Oscars in de categorie: Documentary Feature.

In Mrs. F., strijkt Theaterregisseur Ifeoma Fafunwa neer in de Nigeriaanse sloppenwijk Makoko voor een productie van haar toneelstuk HEAR WORD!. De lokale vrouwen vinden langzaam de moed om hun eigen gemeenschap de waarheid te vertellen over vrouwenonderdrukking en seksisme, en zo het zaadje te planten tot echte verandering.

Documentaire i.s.m. Movies that Matter
Wij praten niet is een intrigerende documentaire en een krachtig pleidooi voor een open gesprek over seksuele uitbuiting. De documentaire wijst ons op het belang van signalering omtrent seksueel geweld en opent het gesprek in een wereld waarin jongeren zich vaak niet veilig genoeg voelen om hierover te praten. 

Stichting Samenspraak
Samenspraak voert maatschappelijk sociale/ideële evenementen en projecten uit binnen de Apeldoornse samenleving. De evenementen en projecten dragen bij op het gebied van participatie, integratie en sociale cohesie en worden uitgevoerd door werkgroepen die bestaan uit vrijwilligers. Op 8 maart organiseert Samenspraak een dialoogtafel in GIGANT met als thema V/M solidariteit. Aan deze dialoogtafel zullen een (beperkt aantal) mannen in dialoog treden met een groep vrouwen, waarvoor dus zowel mannen als vrouwen zich mogen opgeven via info@samenspraakapeldoorn.nl.