donderdag, mei 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Inschrijving artiesten Cultuur bij je buur van start

Foto: Cultuur bij je buur 2019 door Ernst van Rossum

Apeldoornse amateurartiesten kunnen zich vanaf nu weer inschrijven voor een nieuwe editie van Cultuur bij je buur op 18 en 19 april 2020. Aanmelden kan door het inschrijfformulier in te vullen op de website www.cultuurbijjebuur.nl onder het kopje ‘ik ben artiest’. Sinds 2014 is Cultuur bij je buur hét evenement dat Apeldoorners en artiesten jaarlijks samenbrengt. Gastheren en –vrouwen in huiskamers, tuinen, galeries, wijk- en zorgcentra organiseren persoonlijke, laagdrempelige optredens voor buurtbewoners en stadsgenoten. Kleinschalig en gratis!

Elke act, kunstenaar of artiest – die een link heeft met Apeldoorn – is welkom om zich in te schrijven. Door foto’s, filmpjes of muziek toe te voegen aan de inschrijving, krijgen inwoners van Apeldoorn een beeld van wie ze eventueel in huis halen. Vanaf januari kunnen inwoners van Apeldoorn zich als gastheer of –vrouw aanmelden en zelf een artiest boeken. Daarna is het aan hen samen om het optreden of de expositie te promoten.

Cultuur bij je buur staat open voor alle soorten artiesten die graag willen otreden of exposeren op niet-alledaagse podia. Van muzikant tot schrijver, van danser tot verteller en van beeldhouwer tot toneelspeler.