donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Gelderse Sportprijs 2019 voor Bas van de Goor

Foto Mathilde Dusol.

De Apeldoorner Bas van de Goor heeft donderdagavond 28 november tijdens de tiende editie van het Gelders Sportgala de Gelderse Sportprijs uitgereikt gekregen. In Hotel en Congrescentrum Papendal zagen ruim 300 aanwezigen hoe de zeer verraste Gelderlander de prijs uitgereikt kreeg uit handen van Jack Cents, een jonge voetballer van Voorwaarts Twello met diabetes. “Dit is een enorme verrassing”, aldus Van de Goor. “Ik vind het geweldig dat ik de prijs hier op Papendal van Jack mag ontvangen, een jongen die een prachtig voorbeeld is voor sporters met diabetes.” Bas van de Goor volgt Annemiek van Vleuten op als winnaar van de Gelderse Sportprijs.

De 48-jarige Apeldoorner behoort tot één van de meest succesvolle Nederlandse volleyballers met de gouden medaille op de Olympische Spelen van 1996 als absoluut hoogtepunt. Na zestien jaar op het hoogste niveau te hebben gespeeld begon hij ook op maatschappelijk vlak een belangrijke rol in het leven van veel mensen te spelen. Met zijn Bas van de Goor Foundation zet hij zich al ruim twaalf jaar in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Bas van de Goor is een onvervalste inspiratiebron voor velen in Gelderland. Een innemende persoonlijkheid die tegenslagen omzet in kansen en geluk. Een zeer terechte winnaar derhalve van de Gelderse Sportprijs 2019.

Themajaar Sport & Voeding
Door het themajaar Sport & Voeding van de provincie Gelderland en de jubileumeditie kregen de genodigden een driegangendiner geserveerd door talenten van het ROC Rijn IJssel, samengesteld door topsportkok Erik te Velthuis van Papendal. De presentatie was voor tweede keer in successie in handen van NOS Studio Sport presentator Sjoerd van Ramshorst. Net als vorig jaar zorgden de artiesten van Studio26 voor een wervelend podiumprogramma.

Digitaal platform Gelders Sportakkoord
Tijdens het gala werd verder op ludieke wijze door diverse partners het platform gelderssportakkoord.nl gepresenteerd. Een vervolgstap om de verbindende en inspirerende kracht van sport om te zetten in concrete resultaten voor de inwoners van Gelderland. Mooi was ook de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst voor het WK BMX in 2021 door de gemeente Arnhem, Papendal, KNWU en de provincie Gelderland.

Gelders Sportgala
Tijdens het Gelders Sportgala worden de Gelderse topsporters en talenten geëerd. Het gala wordt jaarlijks georganiseerd door de Gelderse Sport Federatie en Topsport Gelderland, in opdracht van de provincie Gelderland. Dit jaar was Arnhem de gaststad van het gala dat dit jaar voor de tiende keer werd gehouden.