woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Innovaties maken het leven leuker, mooier en makkelijker

Foto: ’s Heeren Loo

Lian woont bij één van de locaties van  ’s Heeren Loo in de regio Apeldoorn. Lian heeft een lichte verstandelijke beperking, lichamelijke beperking en autisme. Door haar lichamelijke beperking kan ze haar handen niet goed gebruiken. Daardoor was ze tot voor kort beperkt in haar eigen handelen en was ze van veel dingen afhankelijk van haar begeleiding. Jan Jakob Leidekker is coördinator innovatie bij ’s Heeren Loo in Apeldoorn en liet haar kennismaken met een aantal innovatieve toepassingen. Dit bracht Lian veel meer vrijheid en zelfstandigheid.

“Elke ochtend werd ik om 6 uur wakker en ik kon niet eens muziek luisteren omdat ik de radio niet aan kreeg. Ik moest dan tot 7 uur wachten tot de begeleiding kwam. Daar werd ik heel druk van in mijn hoofd en daardoor werd ik boos. Ik wilde heel graag iets hebben waardoor ik ’s morgens iets meer zelf kan doen.”

“Innovatie is mijn handen!”
Door een slimme speaker in haar kamer is Lian nu dolgelukkig. Met haar stem kan Lian in haar kamer nu veel apparaten bedienen. Ze kan de muziek starten, de verlichting aan- en uitdoen, haar gordijnen openen en de waterkoker aanzetten. “Nu ben ik ’s ochtends veel blijer en kan ik mij beter ontspannen. Ik vind het heel fijn dat ik nu niet meer alles aan mijn begeleiding hoef te vragen. Hierdoor lukt het Lian om zelfstandig in haar appartement te kunnen blijven wonen.

Innovatieruimte Apeldoorn
Innovatie bij ’s Heeren Loo Apeldoorn begint altijd bij de vraag van de cliënt, zijn verwant of de medewerker. Alleen zo ontstaan producten die écht bijdragen aan een leuk, mooi en makkelijk leven voor iemand met een verstandelijke beperking. Geen gemiddelde oplossingen voor algemeen gebruik, maar oplossingen die echt werken.

Neem een kijkje in de slimme kamer van Lian
Benieuwd hoe zo’n slimme kamer werkt en wat je hier allemaal voor nodig hebt? Lian geeft een kijkje in haar appartement: https://www.sheerenloo.nl/nieuws/de-slimme-kamer-van-lian