donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Inloopspreekuur voor reizen met het openbaar vervoer in CODA De Maten

Foto: CODA

Omdat reizen met het openbaar vervoer niet voor iedereen vanzelfsprekend is bieden OV-ambassadeurs hulp. Tijdens het maandelijkse inloopspreekuur in CODA De Maten op maandag 19 september geven zij advies en tips aan 55-plussers over het reizen met trein en bus. Zo helpen ze leeftijdgenoten langer zelfstandig te reizen.

Uitleg over reizen met trein en bus
Een OV-chipkaart aanvragen en gebruiken, een abonnement regelen, een reis plannen – het lijkt misschien ingewikkeld, zeker als je al een tijdje geen gebruik hebt gemaakt van het openbaar vervoer. De OV-ambassadeurs helpen iedereen graag op weg. Deze vrijwilligers zijn zelf ervaren OV-reizigers. Met hun hulp hoeft een uitstapje naar familie of een bekende, een bezoek aan het museum of een controle in het ziekenhuis niet langer een probleem te zijn.

Voor dit spreekuur tussen 14.00 – 15.30 uur is aanmelden niet nodig en deelname is gratis. CODA De Maten is te vinden in wijkcentrum De Stolp, Violierenplein 102 in Apeldoorn.

Telefonische spreekuren
Liever telefonisch contact met een OV-ambassadeur? Op onderstaande tijden zitten zij klaar om telefonisch of via beeldbellen alle vragen over reizen met het openbaar vervoer te beantwoorden. Het telefoonnummer is: 038 – 303 70 10.

Maandag t/m vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur
Dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur
Maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur

Deze informatie is ook te lezen op www.coda-apeldoorn.nl/ov.

Meer informatie
De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Behalve inloopspreekuren organiseren zij ook informatiebijeenkomsten en proefreizen. Kijk op www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten.