woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Op zoek naar het huilmeisje, een vrolijke theatervoorstelling voor kinderen van 2,5 jaar en ouder

Foto: Malou van Sluis

Tijdens The Big Draw Festival is op 24 september in GIGANT de theatervoorstelling ‘Op zoek naar het Huilmeisje’ te zien. Deze theatervoorstelling voor kinderen vanaf 2,5 jaar gaat over Pars. Pars is stoer en huilt nooit, nergens om. Want echte meisjes huilen niet en bovendien; als je veel huilt wordt je huis opgeslokt door de tranenzee. De voorstelling begint om 13:30 uur en kaarten voor zijn gratis. Een gratis kaart bestellen kan via www.gigant.nl.

Over de voorstelling
Op zoek naar het Huilmeisje is een vrolijke, beeldende voorstelling op rijm, met herkenbare thema’s voor de kleinsten. Over troosten en dat tranen er zijn om te mogen rollen. Anouk Hofstee van Spelenderwijs Utrecht zei over de voorstelling: “40 minuten lang wist Malou alle peuters met taal en zonder taal te boeien. Heel knap! Zij weet met weinig materiaal, heel beeldend en met veel expressie een verhaal te vertellen. De kinderen mochten op het eind met zijn allen mee krijten en tekenden het verhaal nog eens na. ”

Over theatermaakster Malou van Sluis
Malou maakt intieme, eigenzinnige, beeldende en fantasierijke voorstellingen waarbij het publiek dicht op de huid van de spelers zit. Eerder maakte Malou de voorstelling We hebben er een geitje bij (2+) (naar het gelijknamige prentenboek), In de Verte (2+) i.s.m. Judith Sleddens en VaarWel (2+) met muzikant Maarten Zaagman. In de Verte (2016) en VaarWel (2018) stonden op het Theaterfestival TFJong en tourden beide in binnen- en buitenland.

Meer The Big Draw in GIGANT
Ook aan de volwassenen is gedacht tijdens The Big Draw. Op zondag 25 september organiseert GIGANT samen met beeldend kunstenaar Stephan Peters een gratis toegankelijke masterclass (naakt)model schilderen voor volwassenen. Tijdens deze Masterclass gaan deelnemers leren kijken en zien. “In de beeldende kunst is een van de meest klassieke manieren om dit te ontwikkelen het werken naar een model. De oude meesters oefenden op deze manier het inschatten van verhoudingen, waarnemen van licht en donker, massa en compositie. Dit vak wordt niet voor niets minimaal 4 uur per week gegeven op alle kunstacademies.” Aldus Stephan Peters. Deelname aan de masterclass is gratis, aanmelden door middel van het bestellen van een gratis ticket via de website van GIGANT is wel noodzakelijk.