woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Geen tokkie woningen in Apeldoorn-Noord

Foto: Kwintes

Er komen geen Skaeve Huse op bedrijventerrein Apeldoorn-Noord. Na bezwaren van omwonenden heeft de onafhankelijke bezwarencommissie de gemeente Apeldoorn geadviseerd op deze plek te stoppen. De gemeente neemt dit advies over en gaat op zoek naar een andere locatie.

Skaeve Huse zijn een soort ‘laatste kans woningen” voor mensen die door hun gedrag niet goed passen in een drukke woonwijk. Daar ervaren ze te veel prikkels. De gemeente is al een tijd op zoek naar een geschikte plek voor deze mensen. In september vorig jaar koos de gemeente voor een terrein in Apeldoorn-Noord. Een woningcorporatie kreeg een vergunning om de Skaeve Huse neer te zetten.

Tegen dat besluit kwamen 45 bezwaren. De onafhankelijke bezwarencommissie heeft geadviseerd deze bezwaren gegrond te verklaren.

Wethouder Peter Messerschmidt: “Wij vinden dit project nog steeds heel belangrijk. Maar we vinden het ook belangrijk rekening te houden met de buurt. Apeldoorn is een sociale gemeente en er is plek voor iedereen. Daarom zoeken we ook verder, samen met de woningcorporaties ”