donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Informatieavond ‘Sporten met Diabetes Type 1’ in Omnisport Apeldoorn

Foto: Wikimedia

Op donderdag 1 november organiseren JDRF Nederland en de Bas van Goor Foundation een informatieavond over sporten met Type 1 Diabetes in Omnisport Apeldoorn.

Sporten met Type 1 diabetes kan veel vragen met zich meebrengen. Tijdens deze avond kunnen belangstellenden hun vragen stellen aan professionals en in contact komen met anderen met Type 1 of vaders, moeders, oma’s of opa’s van mensen met Type 1.

Hoewel sporten erg goed is voor mensen met diabetes is het soms lastig om te starten. Er zijn veel dingen om rekening mee te houden: angst voor hypo’s, vragen over wat wel of niet te eten en met welke bloedglucosewaarde te starten met sporten. Tijdens de informatieavond in Omnisport worden presentaties gegeven over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sport en bewegen met Type 1 Diabetes en komen experts met praktische tips.

Ook is natuurlijk oud-volleyballer en Olympisch Goud-winnaar Bas van de Goor zelf aanwezig, maar ook klinisch psycholoog en onderzoeker aan het LUMC Dr. Sasja Huisman en meervoudig Nederlands kampioen karate Lydia Mossel. Tijdens de pauze kunnen bezoekers rondkijken op de informatiemarkt met verschillende standhouders.

De informatieavond Type 1 diabetes: kom in beweging! vindt plaats op 1 november 2018 van 19.00 tot 22.00 uur. De avond wordt gehouden in het Omnisport in Apeldoorn, een inspirerende omgeving waar met regelmaat topprestaties worden geleverd. Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht via www.jdrf.nl/sport2018

Ben je zorgverlener en geïnteresseerd? Dan ben je overdag welkom op het Type 1 en Sport Zorgverlenerscongres. Meer informatie is te vinden in de agenda op www.scem.nl.