maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Apeldoorn gaat leerlingenvervoer vanaf volgend schooljaar weer zelf regelen

Foto: Munckhof vervoer

De gemeente Apeldoorn organiseert het leerlingenvervoer vanaf schooljaar 2019/2020 niet meer via PlusOV.

Dat besluit heeft het college van burgemeester en wethouders deze week genomen.De gemeenteraad steunt dat besluit. Met deze keuze keert Apeldoorn terug naar de situatie van vóór 2016, toen het leerlingenvervoer door de gemeente zelf werd geregeld. Dit geldt ook voor het jeugdwetvervoer en het vervoer voor de WMO dagbesteding. Andere vormen van vervoer, zoals het regiotaxivervoer, blijven in principe wel bij PlusOV.

Apeldoorn heeft dit besluit genomen, omdat er de afgelopen jaren veel niet goed liep bij het leerlingenvervoer van PlusOV. Aan PlusOV doen negen gemeentes mee.  De vervoerscentrale bestrijkt daarmee een heel groot gebied. “We hebben een systeem gemaakt dat te groot is geworden”, stelt wethouder Nathan Stukker vast. “We dachten dat we het zo efficiënter en goedkoper konden regelen, maar in werkelijkheid hebben we als gemeente nu te weinig invloed op het vervoer voor onze eigen inwoners. Zij zijn hier niet beter van geworden. Dat was wel ons doel en nu we zien dat we dat niet halen, moeten we op onze schreden terug durven keren.”
De ouders en begeleiders van de leerlingen die het betreft, krijgen binnenkort een brief van de gemeente waarin staat wat dit besluit in de praktijk betekent en wat de gemeente gaat doen om het vervoer voor volgend schooljaar goed te regelen.