donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

In alle vroegte op wildsafari met ervaren natuurgids

Foto: Local Nature Guide

Altijd al op wildsafari willen gaan in Nederland? Op zondag 6 september om 06:45 kun je samen met ervaren natuurgids Sebastiaan van Empel de wonderen der Nederlandse natuur ontdekken vanuit Ugchelen. Zodra de zon boven de horizon verschijnt, ga je het bos in. 

We verzamelen een kwartier voor zonsopkomst in Ugchelen. Terwijl het langzaam lichter wordt, ervaren we hoe de natuur ontwaakt en zich opmaakt voor een nieuwe dag. We lopen in het ochtendlicht door de bossen en over de heidevelden, die begin september nog net in bloei staan. Terwijl de ‘witte wieven’ zich uit de voeten maken, komen we met een beetje geluk oog in oog te staan met het wild dat in alle vrijheid leeft in dit gebied. Wie weet zien we wilde zwijnen, een ree, edelherten of een vos. De tocht eindigt 2,5 uur later met voor de liefhebbers een stevige kop koffie of thee met wat lekkers erbij.” vertelt Sebastiaan vol energie over het programma.

Rondom zijn huis midden in de Veluwse bossen scharrelen wilde zwijnen, komen edelherten langs en worden jonge reeën geboren. Dassen liggen er in de zon en raven en roofvogels cirkelen in de lucht. “Er is zoveel te leren en te genieten in de natuur. Als je goed kijkt, ruikt en luistert ga je veel meer zien en ontdekken dan je op het eerste gezicht zou verwachten. De Veluwe is prachtig, dat laat ik mensen graag zien. Ga mee op pad, dompel je onder in de rust, snuif de geuren op en spot het wild. Stand back and look at nature.”, zegt Sebastiaan met een lach.

Op wildsafari in Ugchelen
De activiteit vindt plaats vanaf de Hoog Buurloseweg 104 in Ugchelen. Op zondag 6 september verzamelt de groep om 06.45 uur. Boeken kan via het nieuwe online platform Local Nature Guide