zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Huldiging voor leden van Shaolin Kung Fu Apeldoorn

Foto: He Yong Gan

Elk jaar heeft de gemeente Apeldoorn in samenwerking met Acress en de sportraad de uitreiking sportpenning voor atleten. Dit jaar was dat op 13 februari 2019. Shaolin Kung Fu school “He Yong Gan” Apeldoorn werd ook gehuldigd met 4 atleten door wethouder Nathan Stukker. Deze huldiging vond plaats om de voortreffelijke prestaties van de sporters in 2018.

Er zijn vele vechtsporten maar dat het Shaolin Kung Fu een van de oudste en meest bijzondere is blijkt wel uit de vele onderdelen die ze doen. Onderdelen ongewapend als met wapens, zelfverdediging, het Sanda ofwel Chinees Kickboksen en Tai Chi en Chi Kung. Van al deze onderdelen zijn ook verschillende competities en wedstrijden in zowel binnen als buitenland.

De Shaolin Kungfu sportschool ‘He Yong Gan’ heeft op deze wedstrijden op verschillende Nederlands Kampioenschappen en op Europees niveau erg goed gepresteerd. Zo behaalde Argentina Cotcheza en Laura Bonthuis 2x het goud op het NK Wu Shu en Shaolin NK. Douwe Geluk maar ook Douwe ter Horst pakten op grote Europese toernooien veelal een podium plaats.

Deze sporters werden om hun goede prestaties gehuldigd door wethouder sport Nathan Stukker van de gemeente Apeldoorn. Ze kregen alle vier de prachtige sportpenning omgehangen en zijn hiermee extra in het zonnetje gezet om hun vechtsport prestaties. Een prachtig evenement was hiervoor opgezet waarbij hapjes en drankjes aanwezig waren en een groot publiek.