dinsdag, april 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Ja, ik wil: Trouwen in de achtertuin

Foto: Pixabay

D66 Apeldoorn heeft op Valentijnsdag een unaniem aangenomen motie ingediend waarin zij het college oproept om de mogelijkheden te onderzoeken om trouwen op een zelfgekozen locatie toe te staan.

In de gemeente Apeldoorn is het nu niet toegestaan om te trouwen op een zelfgekozen locatie, zoals een eigen woning met bijbehorende tuin. Enkel op de bestaande, vaste trouwlocaties is het op dit moment toegestaan om de huwelijksvoltrekking te laten plaatsvinden.

D66 Apeldoorn vindt het belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk invulling moet kunnen geven aan de mooiste dag van zijn/haar leven. Eenieder moet daarom kunnen trouwen op een zelfgekozen locatie. D66 Apeldoorn denkt bijvoorbeeld aan het stel dat graag wil trouwen op de mooie Apeldoornse locatie waar ze elkaar de eerste kus hebben gegeven. Of het stel dat een prachtwoning heeft gekocht met daarbij het idee om daar hun droomhuwelijk te laten voltrekken. D66 Apeldoorn wil het mogelijk maken dat deze stellen eenmalig een locatie als trouwlocatie kunnen laten aanwijzen, zodat daar de huwelijksvoltrekking kan plaatsvinden.