donderdag, mei 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Historisch Café deze keer in het teken van verbouwen en eieren

Foto: Eigen werk

Tijdens het Historisch Café van november staan twee onderwerpen centraal: de verbouwing bij CODA en het boek Wat doen de eieren? van Dick Veenhuizen.  Iedereen is vrijdag 2 november van harte welkom in CODA Café; het programma start om 17.00 en de toegang is zoals altijd gratis.

Realisatie centrale entree en verbouwing CODA
CODA gaat verbouwen: er wordt één centrale entree gerealiseerd en daarnaast wordt onder andere ook de bibliotheek (met de historische presentatie en paviljoens) opnieuw ingericht. Met de verbouwing van de centrale entree wordt CODA nog beter zichtbaar als het cultuurhuis van Apeldoorn. Bezoekers komen via één centrale plek binnen waar ze in één oogopslag kunnen zien wat CODA te bieden heeft: een museum, bibliotheek, café, winkel, archief en een kenniscentrum. CODA directeur Carin Reinders vertelt deze middag meer over de plannen en ideeën waar niet alleen een trendy nieuw CODA Café deel van uitmaakt, maar bijvoorbeeld ook een nieuw Experience Lab en de herinrichting van de begane grond en eerste verdieping van de bibliotheek.

Wat doen de eieren?
In oktober verscheen het boek Wat doen de eieren? van Dick Veenhuizen waarin hij op boeiende wijze vertelt over de grootste en meest invloedrijke eierexporteur in Apeldoorn: Dekker & Heinen. Het bedrijf  begon als winkel in koloniale waren maar schakelde al snel over op het grootschalig opslaan en exporteren van eieren. In de jaren vijftig van de vorige eeuw ontwikkelde het zich als grootste eierexporteur van Nederland. Tijdens dit Café vertelt hij meer over dit boek, dat overigens een uitgave van VOA (Vereniging Oud Apeldoorn) is.

En verder…..
Het Historisch Café is een initiatief van Erfgoedplatform Apeldoorn en wordt vrijdag 2 november van 17.00 tot 19.00 uur gehouden in CODA Café, Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn. De toegang is zoals altijd gratis. Het eerste Historisch Café in 2019 staat gepland op vrijdag 1 februari.