maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Wens Stephanie (10) en broertje Sietze (6) in vervulling dankzij VriendenLoterij

Stephanie en Sietze met hun ouders. (Foto: Vriendenfonds)

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Stephanie (10) en Sietze (6) Veenstra uit Apeldoorn. Stephanie heeft de metabole ziekte Cystinose waardoor haar organen zoals nieren, ogen, spieren en hersenen worden aangetast. Om Stephanie en haar broertje Sietze te verrassen deed Stichting Metakids een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Broer en zus mogen samen met hun familie een weekje naar Duinrell. Onlangs werd de familie verrast met de cheque.

Lyanne Simon, relatiemanager bij Stichting Metakids: “Stephanie leeft met Cystinose. Deze metabole ziekte kenmerkt zich door een stapeling van het aminozuur Cystine in verschillende organen van het lichaam. Hierdoor worden organen, zoals nieren, ogen, spieren en hersenen aangetast.”

Familie Veenstra: “De cheque voor een weekje Duinrell was voor ons een grote verrassing die we niet zagen aankomen. Het helpt om naar iets leuks uit te kunnen kijken nu we de gezondheid van onze dochter achteruit zien gaan. Het vooruitzicht om mooie herinneringen met elkaar te maken, houdt ons op de been. We vinden het heel bijzonder dat dit mogelijk wordt gemaakt dankzij alle deelnemers van de VriendenLoterij.”

VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Metakids
Ruim 10.000 gezinnen in Nederland hebben één of meer kinderen met een metabole ziekte. Hun stofwisseling werkt niet goed en dat sloopt hun lichaam. Metabole ziekten zijn zelfs één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Op dit moment organiseert de VriendenLoterij samen met Metakids de VriendenLoterij PrijzenMarathon. Iedereen die tot en met 31 oktober gaat meespelen, draagt met de helft van ieder lot direct bij aan een landelijk samenwerkingsverband voor onderzoek en behandeling, zodat kinderen met een metabole ziekte snel en blijvend geholpen kunnen worden.

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds