vrijdag, mei 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Herenboeren vierden de oogst

Foto: Herenboerderij De Groote Modderkolk

Afgelopen zaterdag vierden de Herenboeren van Herenboerderij De Groote Modderkolk de oogst met een ‘feest van overvloed’. Uiteraard vond dit buiten, op de boerderij, plaats. Lange tafels, versieringen, lichtjes in de bomen en smakelijke gerechten gemaakt van de groenten en vlees van het land. Het was smullen. Bijna honderd volwassenen en kinderen genoten van de avond. Ook dit samenzijn hoort bij een herenboerderij. Het is immers ook een ‘gemeenschap’. Samen duurzaam voedsel produceren en dat ook samen vieren!

Wil jij er ook bij horen? Kom dan eens kijken op onze Herenboerderij in Loenen. Daar haal je wekelijks je groenten en eieren, vlees voor wie wil, en straks ook fruit als de boomgaard er klaar voor is. Alles van je eigen boerderij, woon je wat verder van Loenen, dan zijn er vast herenboeren bij jou in de buurt, waarmee je kunt afspreken om voor elkaar de ‘oogst’ te halen. ‘Herenburen’ noemen wij dat.

Op het prachtige terrein van Natuurmonumenten dat gedeeld wordt met zorgboerderij Verdandi, is onze coöperatieve boerderij waar lokaal lekker voedsel wordt verbouwd met aandacht voor een gezonde bodem en de biodiversiteit.

Wil je meer weten en kijken of het Herenboeren iets voor je is? Meld je dan via onze website grootemodderkolk.herenboeren.nl aan voor een van onze rondleidingen.
We organiseren rondleidingen op 17 september en 1 oktober. Ze beginnen allemaal om 10 uur en duren ongeveer anderhalf uur.
We ontvangen je graag!