woensdag, december 6Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Hennepkwekerij opgerold dankzij alerte melder

Foto: Politie

Dankzij de melding van een oplettende burger heeft de politie zaterdag een hennepkwekerij aan Het Kasteel opgerold. Acht personen waren op het moment van de instap in het pand aanwezig en werden aangehouden. De burgemeester heeft het pand gesloten.

De politie ontving op zaterdag even voor 09:00 uur een melding van een verdachte situatie aan Het Kasteel. Agenten gingen meteen op onderzoek uit. Een sterke wietlucht rondom de woning was reden om naar binnen te gaan. Daar zagen de agenten dat de gehele woning, inclusief een zelf uitgegraven kruipruimte, was ingericht voor de productie van hennep. In drie ruimtes was net geoogst en er werd geknipt. In totaal vond de politie 256 planten en 277 stekjes. Om de kwekerij van stroom te voorzien was een illegale stroomvoorziening aangelegd.

Acht aanhoudingen, woning gesloten
Op het moment van de instap waren naast de bewoner zeven personen waaronder vier mannen van 23, 26, 41 en 41 jaar en een vrouw van 49 jaar uit Amsterdam, een 40-jarige vrouw uit Zaandam en een man van 29 uit Haarlem, aanwezig in de woning. De politie hield de acht verdachten aan waarvan op dit moment de bewoner, de 23-jarige Amsterdammer en een van de 41-jarige Amsterdammers nog vast zitten voor nader onderzoek. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. De woning werd in verband met de ontdekking van de hennepkwekerij onmiddellijk op last van de burgemeester van Apeldoorn gesloten.

Overlast en gevaar
Hennepkwekerijen gaan altijd gepaard met overlast. In bijna alle gevallen is een illegale stroomvoorziening aangelegd, wat zeker in bebouwde gebieden tot brandgevaar kan leiden. Dit is ook de reden dat de politie waarschuwt tegen hennepkwekerijen. Heeft u een vermoeden dat ook bij in de buurt mogelijk sprake is van een hennepkwekerij? Tips zijn welkom op 0900 – 8844 of bij Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.