vrijdag, mei 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Hemelse avondwandeling op landgoed Bruggelen

Foto: Piet van Merrebach

De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen organiseert op donderdag 22 november een hemelse avondwandeling op landgoed Bruggelen. Niet alleen overdag, maar ook in het donker is er veel te horen en te zien.

Denk aan geritsel van de bladeren, wegspringende konijnen en roepende bosuilen. En bij een heldere nacht staan er vele sterren te fonkelen aan de hemel. De zon is allang verdwenen onder de horizon als de excursie start. Voor uitleg over de maan en de sterrenhemel gaat een sterrenkundige met deze tocht mee. Deelnemers dienen voor stevige schoenen te zorgen en vooral hun zaklamp niet te vergeten. Ook moeten ze rekening houden met boomwortels en andere onregelmatigheden op de paden in het donker. Garantie op een onbewolkte hemel kan de boswachter natuurlijk niet geven. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Start: 19.30 in de bocht van de Engelanderholt in Beekbergen. Duur: ca. 2,5 uur. Deelname: 7,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen 2,50 euro p.p. op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten. Informatie: Herman Heskamp, tel. 06 – 16 862 394, Henry Kats, tel. 06 – 53 435 237 of John Buitenhuis, tel. 06 – 46 256 260.

Routebeschrijving: in Beekbergen bij Restaurant De Smittenberg (Arnhemseweg 537) bij de verkeerslichten rechtsaf vanuit Apeldoorn en linksaf vanuit Arnhem, richting Ugchelen rijden (de Engelanderweg). Na ca. 2,5 km is in de bocht links de parkeerplaats van GLK. Vanuit het dorp Ugchelen rechts in de bocht van de Engelanderholt.