maandag, januari 17Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

He Yong Gan wint met Tai Chi op Wu Wei Cup 2021

Foto: Shaolin Kung Fu Apeldoorn

Tai Chi Apeldoorn van de He Yong Gan school deed dit jaar in augustus mee aan de Wu Wei Cup 2021 te Hamburg in Duitsland en won maar liefst 11 podium plaatsen. De school deed met verschillende Tai Chi stijlen mee met een klein team. 

Het Tai Chi Chuan ook bekend als Taijiquan is tegenwoordig een bewegingsleer voor de gezondheid maar ooit was het een krijgskunst. Tegenwoordig wordt Tai Chi gezien als een vechtsport voor persoonlijke fitness en welzijn. Er wordt ongewapend, gewapend getraind en ook zijn er applicaties van zelfverdediging, pushing hands en meditatie binnen Tai Chi.

Op de Wu Wei Cup 2021 ging het Apeldoornse team strijden binnen de ongewapende en wapen categorie. Wim Rensen won met Yang Tai Dao (breedzwaard) een zilveren medaille en met de Chen Shan 24 waaiervorm ook een 2de plaats. Frederik Jan Jungen won met de Yang Tai Chi Stokvorm een 2de plaats, Yang Tai Chi Dao een derde plaats, met de Chen 24 ongewapende vorm een 3de plaats en met de Chen Shan 24 waaiervorm ook een 3de plaats. Wesley Broekhuis won met de Yang Tai Chi stokvorm een 3de plaats, met de Chen Tai Chi Jian 49 vorm Zhi Jian een 3de plaats en met de Yang Tai Chi Jian (rechtzwaard) ook een 3de plaats. Kiem Foeng Pang Kieuw Moy aka Theresia Pang won met Chen Zhi Jian 49 vorm de 1ste plaats (goud) en met de Yang Tai Chi stokvorm de 2de plaats.

He Yong Gan Tai Chi is onderdeel van Shaolin Kung Fu Apeldoorn die in 2018 ook al meedeed aan de Wu Wei Cup. In 2018 was de school succesvol met Laura Bonthuis (1ste plaats goud) en Ferry van der Toorn (3de plaats brons). Ook nu in 2021 was de school net zo succesvol. Voor meer informatie kijk op: https://www.shaolin-vechtkunst.nl