maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Groen licht voor nieuwe woningen in de Kanaalzone

Foto: Gemeente Apeldoorn

De Kanaalzone wordt uitgebreid met een nieuw woongebied, de volgende fase van De Vlijt. Op donderdag 14 maart werd het contract getekend voor de overdracht van de voormalige gemeentewerf aan VOF BPD-Nikkels. De gebiedsontwikkelaar gaat een nieuw woongebied met circa 60 woningen toevoegen aan de bestaande Vlijtsekade.

De Vlijt ligt langs Kanaal-Noord, vlakbij het sluisje. Het wordt de komende jaren getransformeerd van bedrijventerrein naar woongebied. In deze fase worden circa 60 eengezinswoningen gebouwd in verschillende prijsklassen. Een deel hiervan komt op de locatie van de oude gemeentewerf (zoutloods). Deze is door de gemeente verkocht aan de verantwoordelijk ontwikkelaar VOF BPD-Nikkels die alle overige gronden al in eigendom had. In het najaar wordt de zoutloods gesloopt en het terrein gesaneerd.

Wonen aan het water
Wethouder Wim Willems ziet dit deel van Apeldoorn tot zijn vreugde steeds mooier worden. “De Kanaalzone verandert steeds meer van een voormalig industriegebied naar een fijne plek om te wonen. Bovendien wordt het één van de weinige plekken in Apeldoorn waar je aan het water kunt wonen”.

Namens de VOF BPD-Nikkels laat Henri Schimmel weten: “Wij zijn blij dat we door de aankoop van de gemeentewerf een volgende stap te kunnen zetten in de transformatie van De Vlijt. Het voorzien van duurzame en betaalbare woningen op dit verouderde bedrijventerrein centraal in de stad geeft een enorme kwaliteitsimpuls aan Apeldoorn.”

Later dit voorjaar wordt er een informatieavond georganiseerd voor omwonenden. Daarna wordt ook het Wijzigingsplan 2019 ter inzage gelegd. Naar verwachting is de start bouw in 2020.