woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Goede oncologische begeleiding door nauwe samenwerking tussen zorgpartners in regio Apeldoorn en Zutphen

Foto: Medische Fotografie, Gelre ziekenhuizen

De samenwerking tussen Gelre ziekenhuizen, Vérian, Sensire, de Huisartsen Organisatie Oost Gelderland (HOOG), en de oncologiezorgnetwerken in de regio’s Apeldoorn en Zutphen is een prachtig voorbeeld van hoe zorgverleners hun krachten kunnen bundelen om optimale oncologische begeleiding te bieden aan patiënten met kanker. Deze aanpak, die zich richt op het bieden van zorg op maat, helpt niet alleen bij het verbeteren van de kwaliteit van leven tijdens en na de behandeling maar bevordert ook het psychosociale welzijn van patiënten.

Het is bemoedigend te horen dat patiënten positief reageren op deze geïntegreerde benadering, waarbij zorg wordt geleverd door een team van professionals die zowel binnen als buiten het ziekenhuis met elkaar verbonden zijn. De rol van oncologieverpleegkundigen, zowel in het ziekenhuis als thuis, is cruciaal. Zij fungeren als een belangrijke schakel tussen de patiënt, het medisch team, en andere zorgverleners, waardoor de patiënt zich ondersteund voelt in alle fasen van hun ziekteproces.

De nadruk op het verlenen van de juiste zorg op de juiste plek door de juiste zorgprofessional is een stap vooruit in de zorgverlening. Het maakt de zorg niet alleen toegankelijker maar zorgt er ook voor dat patiënten kunnen rekenen op een netwerk van zorgverleners die zijn afgestemd op hun individuele behoeften. Het feit dat deze aanpak nu wordt uitgebreid naar patiënten met andere soorten kanker is hoopgevend en onderstreept het succes en de waarde van dergelijke samenwerkingsverbanden in de gezondheidszorg.