woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Expositie en gebed voor de martelaren en de vrede

Foto: Onze Lievevrouwekerk

In de Hof naar Goed Gaan, de bezinningstuin van de Onze Lieve Vrouwekerk, is vanaf zaterdag 16 maart een expositie te zien over martelaren van deze tijd. In de afgelopen eeuw zijn er talloze vrouwen en mannen in alle delen van de wereld vermoord omdat ze vanuit hun christelijke geloof opkwamen voor de armen en opriepen tot vrede en gerechtigheid.

In de Hof naar Goed Gaan worden 13 van deze martelaren herdacht. Ze staan symbool voor al die andere martelaren die zijn vermoord. Enkele voorbeelden zijn Titus Brandsma die in verzet kwam tegen de Nazi’s, Pater Frans van der Lugt die in Syrië tijdens de burgeroorlog werd vermoord en Floribert Bwana Chui, een Congolese douane ambtenaar die werd vermoord omdat hij zich niet liet omkopen.

Op 20 maart vindt er om 20.00 uur in de Onze Lieve Vrouwekerk een oecumenische herdenkingswake plaats waarin alle martelaren herdacht worden die hun leven hebben gegeven. Vertegenwoordigers van belangrijke christelijke kerken zijn hierbij aanwezig.

Deze herdenkingswake wordt georganiseerd door de Apeldoornse gemeenschap van Sant’Egidio. Deze gemeenschap verzorgd o.a.  wekelijks een gratis maaltijd voor daklozen, ondersteunt zwerfjongeren en verstrekt gratis kleding aan wie dit nodig hebben in de Kledingbank.

De Hof naar Goed Gaan is op de zaterdagen geopend  van 13.00 tot 16.00 uur, na de wekelijkse viering op zondag vanaf 12.00 uur en op woensdag 20 maart vanaf 16.30 uur

Ingang Hof naar Goed Gaan, tuin naast de kerk Hoofdstraat 18 in Apeldoorn