maandag, mei 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

GIGANT en Orpheus halen De Theatertroep met Vaudeville III naar Apeldoorn

Foto Gigant, ©Anna van Kooij
Foto Gigant, ©Anna van Kooij

De Theatertroep staat op zaterdag 29 september op het podium bij GIGANT met de voorstelling ‘Vaudeville III’. De deuren openen om 19:45 en de voorstelling start om 20:15. Tickets kosten €17,50, Vrienden van Gigant betalen €15,50. Tickets zijn te koop via www.gigant.nl en www.orpheus.nl.

De Theatertroep rolt na het festivalseizoen de zalen in om daar de zomer voort te zetten. Een megalomaan programma met een breed scala aan schaamteloze sketches, lollige liedjes, vette valpartijen, prutserige parodieën door halfslachtige hansworsten en gluiperige goochelaars. Met een vleugje absurdisme, anarchisme en dadaïsme. Liedjes, dansjes, sketches en special effects in sneltreinvaart. Een hedendaags vaudeville met véél acteurs en nog meer dieren, waar tranen over wangen rollen, buikspieren verkrampen en dijen kletsen. Waar we op het leven in al zijn onvolmaaktheid proosten en samen een ode maken aan de falende mens.

Orpheus programmeert in Gigant
Dit theaterseizoen programmeert Theater Orpheus 8 verrassende voorstellingen bij Gigant. Het betreffen multidisciplinaire voorstellingen, gebracht door jong talent dat zich al heeft bewezen op Theaterfestivals zoals De Parade. “Als Theaterprogrammeur zie ik jaarlijks zo’n 100 tot 150 voorstellingen. Soms is het niet mogelijk om hen te programmeren in één van de zalen van Orpheus, maar wil je hen wél heel graag een podium geven. Door de samenwerking met Gigant, die een prachtige popzaal heeft waar deze voorstelling wel voldoende tot z’n recht komt, kunnen Apeldoorners deze niet te missen talenten toch gaan bekijken,” aldus Marijt Helmink, programmeur Theater Orpheus.