dinsdag, februari 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Gemeenten sluiten contract met drie leveranciers van hulpmiddelen

Scootmobiel, Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Inwoners van de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Olst-Wijhe, Zutphen en Voorst kunnen vanaf 1 oktober voor hulpmiddelen als rolstoelen en scootmobielen terecht bij drie nieuwe leveranciers:  Hulpmiddelencentrum, Medipoint en Meyra. De gemeenten hebben de aanbesteding voor hulpmiddelen binnen de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) onlangs afgerond. Tot eind september was Welzorg de leverancier.

Inwoners die voor 1 oktober al gebruik maakten van hulpmiddelen, hebben onlangs van hun gemeente een brief ontvangen over deze verandering. Zij weten dus bij welke leverancier ze terecht kunnen als er iets is met het hulpmiddel dat ze al hebben. Inwoners die na 1 oktober voor het eerst een hulpmiddel van hun gemeente in bruikleen krijgen, kunnen voor één van de drie leveranciers kiezen. Voor inwoners met meerdere hulpmiddelen is geregeld dat zij niet met meerdere leveranciers te maken hebben.

Kwaliteit voorop

De gemeenten hebben bij het selecteren van nieuwe leveranciers vooral op de kwaliteit gelet. Om dat ook in de toekomst te kunnen waarborgen, gaan de gemeenten vaker dan voorheen de tevredenheid onderzoeken van de inwoners die gebruik maken van hulpmiddelen. De informatie die daar uit komt, wordt gebruikt in periodieke gesprekken met de leveranciers. De mogelijkheid voor inwoners om te kiezen uit één van de drie leveranciers moet ook bijdragen aan kwaliteit van dienstverlening.