donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Proeverij Vrijwilligerswerk in Apeldoorn

proeverij vrijwilligerswerk
Foto: Apeldoorn Pakt aan

Na een succesvol eerste jaar gaat er opnieuw een ‘Proeverij Vrijwilligerswerk’ plaatsvinden. Op zaterdag 13 oktober a.s. gaan in dok Zuid ca. 65 organisaties, die voor hun werk afhankelijk zijn van vrijwilligers, zich presenteren. Het doel van de dag is om zichtbaar te maken op hoeveel manieren je binnen Apeldoorn actief kunt zijn als vrijwilliger.  Maar ook hoe leuk vrijwilligerswerk is. De deuren zijn geopend van 11:00 t/m 16:00 uur

Wat vind je op De Proeverij Vrijwilligerswerk?
Er zijn organisaties uit een 6-tal verschillende richtingen te vinden. De volgende sectoren zijn ruim vertegenwoordigd:

 • Zorg
 • Welzijn,
 • Sport,
 • Religie & Spiritualiteit,
 • Natuur, Milieu & Dieren,
 • Onderwijs en Diversen

En uiteraard is ook Apeldoorn Pakt Aan aanwezig. Zij kunnen helpen om de weg te vinden in de veelheid van aanwezige organisaties en vrijwilligersvacatures. Neem alvast een kijkje op: https://www.apeldoornpaktaan.nl/vacatures/

What’s in it for me?
Bijna iedereen weet dat je je voor vrijwilligerswerk belangeloos inzet en dat het zinvol is. Maar vrijwilligerswerk biedt nog zo veel meer!

 • Uit onderzoeken zijn diverse gezondheidsvoordelen naar voren gekomen. Zo helpt vrijwilligerswerk stress, angst en woede te verlagen.
 • Je hebt de kans nieuwe dingen te leren, die je ook kunt gebruiken in betaald werk. Vaardigheden, maar ook kennis.
 • Je ontmoet nieuwe mensen. Mensen met wie je samenwerkt, en mensen voor wie je werkt.
 • Door vrijwilligerswerk te doen kan het zijn dat je structuur krijgt en niet meer thuis hoeft te zitten. Je hebt een doel om je bed uit te komen.
 • Heb je de behoefte om te re-integreren, bijvoorbeeld na ziekte, dan kun je door het verrichten van vrijwilligerswerk weer arbeidsritme opdoen.
 • Betekenisvol zijn voor anderen geeft een geluksgevoel en een gevoel van ertoe doen, van belang zijn. En wie heeft dat nou niet nodig?

Juist doordat er zo veel verschillend vrijwilligerswerk te vinden is, is er altijd wel iets waar jij blij van wordt. Tip: Kies eens iets heel anders, en ontdek en ontwikkel een andere kant van jezelf.

Kom langs!
Voor iedereen die wel eens erover nadenkt om zich vrijwillig in te gaan zetten is het zinvol om een bezoek te brengen aan de Proeverij.

Kom dus proeven, ontmoeten, kennis opdoen, genieten van de sfeer en kennismaken met vrijwilligersorganisaties en de mensen erachter. Zij kunnen je namelijk als geen ander vertellen waarom het zo leuk is om je aan te sluiten bij hun organisatie.
Ben je al vrijwilliger: neem familie, vrienden en buren mee en laat zien wat vrijwilligerswerk kan bieden

Waarom deze Proeverij
De Proeverij is een initiatief van Apeldoorn Pakt Aan, het Platvorm Ertoe Doen, het Platform coördinatoren vrijwilligerswerk in Apeldoorn en de Sportraad.

Deze samenwerkingspartners geven door middel van de Proeverij handen en voeten aan de wens van de achterban om te ondersteunen.