maandag, januari 17Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Gemeente sluit etage boven restaurant Blue Sakura

Foto: bluesakura.nl

De gemeente heeft de etage boven restaurant Blue Sakura aan de Vlijtseweg gesloten voor onbepaalde tijd. Bij controle bleek dat de etage illegaal werd bewoond door medewerkers van het restaurant onder brandgevaarlijke omstandigheden.

De gemeente constateerde deze situatie al eerder begin oktober, waarna zij de eigenaar van het pand en de eigenaar van restaurant sommeerde voor de medewerkers vervangende woonruimte elders te zoeken. Bij hercontrole door de gemeente bleek de bovenruimte opnieuw bewoond. Om herhaling te voorkomen heeft de gemeente de bovenetage voor onbepaalde tijd gesloten en heeft zij de eigenaar van het pand een voornemen last onder dwangsom opgelegd van 50.000 euro.

De gemeente heeft zowel de eigenaar van het pand als de eigenaar van het restaurant uitgenodigd voor een gesprek over het gebruik van het gebouw. De huidige bestemming van het pand aan de Vlijtseweg staat geen bewoning toe. Tevens is de bovenetage niet voorzien van rookmelders, is er geen brandtrap aanwezig en beschikt het maar over één vluchtroute voor de bewoners.