vrijdag, april 19Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Gemeente Apeldoorn krijgt 1,5 miljoen voor energiebesparende maatregelen

Foto: Gemeente Apeldoorn

Gemeente Apeldoorn heeft 1,5 miljoen euro ontvangen van het Rijk om inwoners van Apeldoorn te stimuleren minder energie te verbruiken. Dit leidt tot een lagere energierekening voor huishoudens en ook minder CO2-uitstoot. De nieuwe subsidie is vergelijkbaar met de eerdere Regeling Reductie Energieverbruik (RRE) en is bedoeld voor zowel bewoners van sociale huurwoningen als woningeigenaren.

Verantwoordelijk wethouder Maarten van Vierssen is blij met deze subsidie. “Bij de vorige ronde konden we alleen mensen met een koophuis helpen. Nu mogen we ook mensen helpen die in hun sociale huurwoning graag energiebesparende maatregelen willen nemen.” De wethouder hoopt dat deze subsidie ervoor zorgt dat nog veel meer Apeldoorners energiebesparende maatregelen nemen. “Veel aandacht in de klimaatdiscussie gaat uit naar het opwekken van energie. Maar minstens net zo belangrijk is besparing. Wat je niet gebruikt, hoef je immers niet op te wekken.”

Cadeaubonnen voor energiebesparende maatregelen
De subsidie van 1,5 miljoen euro wordt ingezet voor in totaal 17 verschillende activiteiten. Zo krijgen inwoners vanaf het voorjaar cadeaubonnen, kunnen mensen advies krijgen over kleine energiebesparende maatregelen en zijn er buurtacties om bijvoorbeeld collectief zonnepanelen in te kopen. Met de vorige RRE-subsidie heeft gemeente Apeldoorn in 2020 bijna 18.000 woningeigenaren bereikt.

Veel partijen maken werk van duurzaamheid
De subsidieaanvraag is mede tot stand gekomen in samenwerking met de woningcorporaties, energiecorporatie deA, het Regionaal Energieloket, Energiecorporatie Loenen en Energiek Apeldoorn. Van Vierssen: “Het is mooi om te zien dat zoveel partijen zich verantwoordelijk voelen voor de klimaatopgave waar we voor staan. Ik heb er vertrouwen in dat we samen met onze partners en deze subsidie Apeldoorn weer een stuk energiezuiniger krijgen.”