dinsdag, april 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

‘K OOK, hét kookboek waarmee je letterlijk de Apeldoornse horeca steunt!

Foto: apeldoornkookt.nl

‘K OOK is een geweldig en (h)eerlijk initiatief van Sandmann Optiek – naast experts op het gebied van brillen en lenzen, ook gek op koken en lekker eten. Zij hebben ‘K OOK bedacht: een (online) receptenboek waarin 30 Apeldoornse restaurants hun favoriete recept delen, zodat iedereen dat thuis kan bereiden. Het unieke van dit concept? De opbrengst van de verkoop van ‘K OOK gaat volledig naar de deelnemende restaurants!

“‘K OOK is niet alleen lekker, ‘K OOK is vooral een steuntje in de rug voor Apeldoornse restaurants waar we op dit moment helaas niet naartoe kunnen. Door dit boek of (één van) de recepten te kopen, steun je letterlijk deze restaurants en ‘K OOK je thuis de sterren van de hemel”, laat Paul Mol van Sandmann Optiek weten.

“Het idee is eigenlijk in de tweede lockdown ontstaan toen ik met Patrick (Sterenberg, red.) in onze winkel een kop koffie zat te drinken. Als essentiële winkel mochten wij onze deuren wel openen, maar de horeca niet  – ‘onze’ horeca, waar wij als ondernemers ook graag komen. Al pratend en hardop denkend ontstond het idee van een kookboek met recepten van onze lokale culinaire helden. Samen met Degen & Leideritz werd dit idee verder uitgewerkt en daarna werd TOtaal & tekst erbij betrokken – en de rest is geschiedenis”, vult Paul met een glimlach aan. Vanaf 13 februari zijn de recepten niet alleen als boek maar ook los te koop.

Hoe ‘K OOK werkt
Alle recepten staan op www.apeldoornkookt.nl waar je ze voor slechts € 2,50 per recept kunt bestellen. Liever alle recepten? Geen probleem: deze zijn zowel digitaal (€ 14,95) als gedrukt (€ 24,95 excl. verzendkosten) via dezelfde website te koop. Dit gedrukte ‘K OOK-boek is overigens ook bij Sandmann Optiek te koop.

Ben je zelf niet zo’n kok is, heb je al een kast vol kookboeken of wil je op een andere manier bijdragen, dan kun je ook voor één van de drie sponsormogelijkheden kiezen. Dat kan vanaf € 100,00 en daarvoor krijg je één van de gedrukte exemplaren van het ‘K OOK-boek en een eervolle vermelding op www.apeldoornkookt.nl. Wie meer wil sponsoren kan uit nog twee opties kiezen; meer informatie hierover vind je op de website.

Of je nu een boek of los recept koopt of kiest voor sponsoring: met jouw bijdrage steun je de deelnemende restaurants. Letterlijk! De totale opbrengst wordt volledig over deze restaurants verdeeld – niks meer, maar vooral ook niks minder. De kosten voor deze actie worden namelijk gedragen door Sandmann Optiek en ondersteund door Degen & Leideritz, TOtaal & tekst en Ondernemen055.

Terwijl er nog hard gewerkt wordt aan de laatste puntjes op de i, staat de opbrengst op dit moment (12 februari, red.) al bijna op € 12.000,-. “Direct al nadat we restaurants benaderd hadden en verschillende berichten op Instagram hadden gepost, stroomden de eerste sponsor- en bestelverzoeken al binnen. Geweldig om te merken dat niet alleen wij, maar ook heel veel anderen de horeca zo’n warm hart toedragen!”

Hoe ‘K OOK jij?
‘K OOK jij ook mee? Vergeet niet een foto van het eindresultaat te maken, zodat je deze met #apeldoornkookt of @apeldoornkookt op Instagram of Facebook kunt delen.