vrijdag, mei 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Geldzorgen? Centenkwesties opent telefoonlijn

Foto: Pixabay

Centenkwesties is vanaf woensdag 28 september, telefonisch te bereiken van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur, via 055 580 1140. Er zitten mensen klaar die de vele regelingen kennen om geldzorgen en armoede te bestrijden.

Centenkwesties was voorheen bereikbaar door naar inloopspreekuren te komen of te mailen naar centenkwesties@apeldoorn.nl. Maar omdat de geldzorgen zo groot zijn, breiden we de bereikbaarheid nu uit met een telefoonnummer.

Wethouder Werk & Inkomen Sunita Biharie is er blij mee. “Door de vele regelingen zie je door de bomen het bos niet meer. Er zijn ook mensen die het moeilijk vinden om regelingen aan te vragen. Dat snap ik heel goed. En daardoor lopen er veel mensen rond, die recht hebben op geld van de overheid, maar het niet krijgen. Daar wil ik écht vanaf! We maken nu serieus werk van armoedebestrijding en willen dat álle Apeldoorners het hoofd goed boven water kunnen houden.”

Meer dan energietoeslag
Ook voor de energiekosten is er bijvoorbeeld meer beschikbaar dan alleen de energietoeslag. De gemeente heeft meer  regelingen die kunnen helpen om  de kosten te drukken, maar die zijn minder bekend. Daarbij zijn er ook veel meer soorten geldzorgen dan alleen energie. Centenkwesties kijkt naar het hele plaatje.

Dat mensen wel recht hebben op regelingen maar er onvoldoende gebruik van maken is een landelijk probleem. De gemeente Apeldoorn zet samen met Centenkwesties maximaal in op het bereiken van mensen. Wethouder Biharie: “We kunnen de mensen letterlijk en figuurlijk niet in de kou laten staan. We gaan de komende maanden ook de wijken in om te proberen dichterbij de mensen te komen. We doen en leren wat werkt en wat niet.”