vrijdag, september 29Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

22 Kunstenaars exposeren in Teresiakerk

Foto: Stichting Ateliers Apeldoorn

Drie weekenden in oktober kunnen kunstliefhebbers hun hart weer ophalen in Apeldoorn. Eerst zijn er twee lange weekenden met een expositie van beeldend kunstenaars in de Teresiakerk aan de Haagwinde. En in het weekend van 22 en 23 oktober volgt de Open Atelierroute in de gemeente.

Als eerste staat echter de expositie in de Teresiakerk op stapel. Het markante gebouw staat al langere tijd leeg, en zal worden verbouwd tot appartementen. Een uitgelezen kans om de enorme ruimte te gebruiken voor een expositie van 22 beeldend kunstenaars. Zij zijn allemaal professioneel werkend in de gemeente Apeldoorn; zowel deelnemers van Stichting Ateliers Apeldoorn als van daarbuiten.

Gevarieerde materialen en technieken
Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 en van vrijdag 14 tot en met zondag 16 oktober is het zover. Op die dagen kunnen bezoekers tussen 11 en 17 uur binnenlopen om de gevarieerde kunstuitingen te zien. Er zijn o.a. tekeningen, schilderijen, beeldhouwwerken, keramiek en materie-beelden. De gebruikte technieken en materialen zijn zo mogelijk nog meer divers, zoals 3D-printen, olieverf, papier en lood.

Beeldengroep van marmeren altaar
In de eerste maanden van het jaar was het kerkgebouw zelf een extra atelier van beeldhouwer Kees Woestenenk. In opdracht van de eigenaren van het kerk vormde hij het enorme marmeren altaar om tot een beeldengroep. Nu zijn die beelden onderdeel van de expositie. Zij zullen in de kerk blijven, in de toekomstige gemeenschappelijke ruimte van de appartements­bewoners.

De Teresiakerk is te vinden aan de Haagwinde 91, 7322 EK Apeldoorn. De expositie gratis toegan­kelijk op 7, 8, 9 en op 14, 15, 16 oktober 2022, steeds van 11 tot 17 uur.