maandag, september 25Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Foto’s, kringloopbeeldjes en beschilderde schelpen in dok Zuid

Foto: CODA

Foto’s van collectief Focus4U, ‘kringloopkunst’ van Jessica Fikenscher en beschilderde oesterschelpen van Tonny Zieck. De nieuwe expositie Kunst in dok Zuid is een combinatie van uitersten en heeft daarmee veel te bieden voor een breed publiek. Te zien tot en met 2 december tijdens de reguliere openingsuren. De toegang tot dok Zuid (1e Wormenseweg, Apeldoorn) is gratis.

Foto’s van het fotografencollectief Focus4U
Het Fotografencollectief Focus4U uit Bathmen/Deventer telt op dit moment vijf leden. Zij fotograferen vaak als vrijwilliger voor maatschappelijke organisaties, stichtingen en verenigingen. Daarnaast wordt er ook vrij werk gemaakt. Dat is erg divers van karakter. Portretten, natuurfotografie, steden in de mist, maar ook abstracte beelden van roestige voorwerpen. Het is een interessante verzameling beelden, die vaak tot nadenken stremmen en uitnodigen tot nog een keer extra kijken.

Karakteristieke beeldjes van Jessica Fikenscher
Het werk van Jessica Fikenscher is grotendeels opgebouwd uit kringloopvondsten die ze aan elkaar bevestigt tot een nieuw beeld. Ze zijn eigenaardig, verrassend, grappig, onverwacht, een beetje gek maar hoe dan ook karakteristiek te noemen. Fikenscher hoopt de kijker met haar werk net zo vrolijk of blij te maken als zij zelf wordt van het maken ervan. Behalve de samengestelde beeldjes maakt Fikenscher in haar atelier in De Nettenfabriek ook collages van papier, schilderijen, sieraden van diverse materialen en experimenteert ze met gemengde technieken.

Beschilderde oesterschelpen van Tonny Zieck
Tonny Zieck werkt veelal vanuit haar atelier in Emst. Na cursussen in diverse schildertechnieken, heeft ze een voorkeur ontwikkeld voor schilderen met acrylverf. Daarbij gebruikt ze ook paletmessen en spuitbussen. Tonny noemt zichzelf autodidact. Ze schildert het liefst kleurrijk en haar beeldtaal is toegankelijk en divers. Dieren zijn een geliefd onderwerp. In dok Zuid toont ze beschilderde oesterschelpen.

CODA dok Zuid is te vinden aan de 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn; de openingstijden vind je op www.coda-apeldoorn.nl/openingstijden.