zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Wordt de Apeldoornse Lukas Evers Filmleraar van het Jaar 2022?

Foto: Juan Rooijakkers

Lukas evers, docent Kunst aan het Veluws College Walterbosch, werd in de zomer van 2022 door Filmhub Oost uitgeroepen tot Filmleraar van het Jaar 2022 in de regio Oost. Hiermee maakt hij automatisch kans op de landelijke titel, die op 16 november bekend zal worden gemaakt op het IDFA.

Filmhub Oost is de regionale aanjager van film- en beeldeducatie in Gelderland en Overijssel. Het is hun missie om film- en beeldeducatie curriculum breed te verankeren in het primair en voortgezet onderwijs. Na een spannende finale koos de vakjury voor de Apeldoornse Lukas Evers vanwege zijn ‘ontzettend goed uitgewerkte filmlessen, die rijk zijn aan informatie, en de grondige manier waarop hij te werk gaat en zijn leerlingen de kans biedt om zo creatief mogelijk te zijn’.

Prijzen winnen is Evers niet vreemd. Meerdere films van zijn leerlingen die werden geproduceerd onder zijn supervisie, staan al jaren garant voor het winnen van prijzen bij het Nederlands Filmfestival voor Scholieren. Daarnaast kwam onder Evers’ regie de module chemische cinematografie tot stand, waarin hij leerlingen scheikundeproeven op een aantrekkelijke manier in beeld laat brengen. De jury was erg enthousiast over deze vakoverstijgende module.

Filmleraar van het Jaar uitreiking op IDFA
Lukas Evers maakt kans om de landelijke Filmleraar van het Jaar te worden. Hij strijdt momenteel tegen vijf andere kandidaten, afkomstig uit de andere regio’s (Midden, Noord, Noord-Holland, Zuid en Zuid-Holland). Als je Lukas Evers wil steunen, dan kan dat. De publieksstem telt namelijk mee in het eindoordeel. Je kunt op Lukas Evers stemmen via deze link.

De winnaar zal één schooljaar (2022-2023) het boegbeeld zijn voor filmeducatie in het onderwijs. Op woensdagmiddag 16 november zal op documentaire festival IDFA in het EYE Filmmuseum in Amsterdam de winnaar bekendgemaakt worden.