donderdag, september 21Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Fanatiekelingen kunnen zich plaatsen voor de NK Atletiek op het Marktplein

Foto: Touché Sportmarketing

Later deze week strijden de Nederlandse toppers om de medailles tijdens de NK Atletiek in Apeldoorn. Toch is deelname aan een prestigieus toernooi als de NK niet alleen voor professionals weggelegd. Nederland barst van het hardlooptalent en daarom komt de Atletiekunie nu met een ludiek initiatief. Op donderdag 23 juni kunnen voorbijgangers zich op het Marktplein in Apeldoorn met een 60m sprint plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen Atletiek Indoor. De snelste man en vrouw verdienen namelijk een trainingsstage op het officiële Papendal én mogen later in een eigen serie mee sprinten bij de Nederlandse kampioenschappen. Wie o wie zal dit onontdekte talent zijn?

Urban Athletics Series
Het initiatief is onderdeel van het Urban Athletics Series programma van de Atletiekunie. De afgelopen jaren heeft de sportbond elke zomer in meerdere stadscentra samen met verenigingen de atletieksport gepromoot. Met deze toevoeging kunnen inwoners zich direct meten met de top. De snelste inwoner van Assen, Harderwijk, Haarlem, Sittard, Hengelo, Amersfoort, Breda en Apeldoorn gaan het tegen elkaar opnemen bij de échte NK Indoor, later dit jaar. Een unieke kans voor fanatieke hardlopers die altijd hebben gedroomd van het grootste podium.

Churandy Martina
Churandy Martina, ambassadeur van dit project, is enthousiast over het initiatief: “Zelf ben ik natuurlijk gek van sprinten en atletiek. Daarom wil ik nog doorgaan tot Parijs 2024. Ik hoop dat we met de Urban Athletics Series nog veel meer mensen warm kunnen maken voor de atletieksport. Dat een willekeurige man of vrouw met een passie voor atletiek kans maakt op deelname aan de NK Indoor vind ik echt heel gaaf!’’