zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Nieuwe expositie met werk van fotografencollectief en presentatie sieraden in CODA dok Zuid

Foto: Jim van Iterson

Fotografencollectief De Zutphense en Carla van Zuilen zorgen van 4 juli tot en met 9 september voor gevarieerde presentaties in dok Zuid. Tijdens reguliere openingsuren kunnen bezoekers het werk van het fotografencollectief De Zutphense en Carla van Zuilen bekijken. De toegang tot dok Zuid (1e Wormenseweg, Apeldoorn) is gratis.

Het fotografencollectief De Zutphense
Het Fotografencollectief De Zutphense werd in 1923 opgericht om fotografen in de gelegenheid te stellen ervaringen en kennis uit te wisselen en zo technische en artistieke vaardigheden te vergroten. Tegenwoordig bestaat het collectief uit 30 fotografen die, behalve uit Zutphen, uit de wijde omtrek komen. Bijna alle leden hebben hun eigen fotografische specialiteit. Sommigen maken verre reizen, anderen blijven dichter bij huis of fotograferen in hun eigen studio. Om de twee weken komen de leden bij elkaar om hun werk te tonen en te bespreken. Bij gelegenheid wordt dit afgewisseld met een presentatie van een gastspreker. Daarnaast worden fotowandelingen en -reizen georganiseerd. Ook neemt het collectief deel aan regionale en landelijke wedstrijden. De Zutphense streeft naar een plek in de top van de Nederlandse vrije fotografie. In dok Zuid is een selectie foto’s van de leden te zien.

Carla van Zuilen
Carla van Zuilen begon ruim 15 jaar geleden met het vervaardigen van kettingen met goud of zilverdraad omdat ze graag een sjaal wilde maken. Het werd echter geen sjaal maar een ketting en als vanzelf werd elk volgend exemplaar weer anders dan de vorige. Haar grootste uitdaging is telkens het selecteren van kralen, pailletten en garens. In de loop der tijd ontwikkelde Van Zuilen een voorkeur voor beschilderde houten kralen. Een opleiding voor het maken van sieraden heeft ze nooit gevolgd. Haar fantasie en creativiteit zijn maatgevend. In dok Zuid toont Carla van Zuilen niet alleen kettingen uit het verleden maar ook nieuw werk is opgenomen in de presentatie.

De tentoonstelling van het fotografencollectief en de presentatie van Carla van Zuilen zijn te zien van 4 juli tot en met 9 september in CODA dok Zuid. Je vindt dok Zuid aan de 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn.