woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Eindelijk weer een Open Atelierroute in Apeldoorn

Foto: Stichting Ateliers Apeldoorn

Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober 2022 heeft Apeldoorn weer haar vertrouwde Open Atelierroute. 25 professionele kunstenaars openen de deuren van hun atelier in Apeldoorn en Beekbergen. Wie een kijkje wil nemen, is op beide dagen van harte welkom tussen 11 en 17 uur.

De Open Atelierroute is al jaren een beproefd concept; zonder vaste route. Iedere bezoeker kiest zelf welke ateliers bezocht worden. Voor de één de kunstenaars die hem of haar het meeste aanspreken; de ander kiest juist onbekende kunstenaars. Weer een ander zal een praktische fietsroute maken, om zoveel mogelijk adressen te bezoeken. Het kan allemaal.

Brochure met plattegrond
Een overzicht van de te bezoeken locaties is te vinden in een speciaal boekje, dat kosteloos verkrijgbaar is bij o.a. Crea-Art (Brinklaan), CODA (Vosselmanstraat) en bij de deelnemende kunstenaars. In het boekje zit ook een handige plattegrond. Die plattegrond is ook in te zien op de website van Ateliers Apeldoorn: https://www.ateliersapeldoorn.nl/open-ateliers/

Fijn om werk te kunnen tonen
Karim Omayri vindt het altijd fijn om mee te doen aan de Open Ateliers. “Bij groepstentoonstellingen moet ik als kunstenaar kiezen welke van mijn schilderijen ik wil laten zien. Maar als bezoekers in mijn werkruimte komen kijken, kunnen ze ál mijn werk zien; ook het nieuwere. Bovendien: de mensen hebben het nodig om naar kunst te komen kijken.”

Zijn collega Wim Streep schildert Amsterdamse en Apeldoornse stadsgezichten. “Ik heb veel geëxposeerd op het Rembrandtplein in Amsterdam. Maar omdat ik ook veel Apeldoornse taferelen schilder, is het fijn om ook hier mijn werk te kunnen tonen.” 

Stichting Ateliers Apeldoorn
De Open Atelierroute is een initiatief van Stichting Ateliers Apeldoorn, een kunstenaars­collectief van zo’n 30 professionele kunstenaars in de gemeente Apeldoorn. Aan de Open Ateliers doen zowel deelnemers van de stichting mee als kunstenaar die dat (nog) niet zijn.