zondag, september 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Wanneer voel jij je écht thuis? Praat erover in de Week van de Dialoog

Foto: Samenspraak Apeldoorn

‘Samen Thuis’ is dit jaar het thema van de ‘Week van de Dialoog’. In Apeldoorn vindt deze van 29 oktober tot 4 november plaats. Écht naar elkaar luisteren, met behulp van dialoog staat deze week centraal. Wanneer voel jij je thuis? Wat maakt thuis écht thuis? En wanneer voelen we ons thuis in onze stad Apeldoorn? Dit zijn thema’s waarover we in gesprek gaan, wandelend of zittend en pratend of luisterend. De Week van de Dialoog vindt plaats door heel Nederland op allerlei plekken, van buurthuis tot schoolklas en van vergader- tot huiskamer. Praat je mee?

In de Week van de Dialoog luisteren en praten Apeldoornse inwoners met elkaar op diverse locaties in de stad. Dat doen we op een inclusieve manier. We discussiëren niet, maar gaan de dialoog aan. Dat betekent dat er ruimte is voor ieders inzicht, verhaal of mening. Getrainde dialoogbegeleiders faciliteren de gesprekken. Zij zijn getraind op het zorgen voor een open gesprek waar we van elkaar leren en inzichten willen verbreden. Ideaal voor wie zijn blik wil verbreden en mede-Apeldoorners op een andere manier wil leren kennen.

Thema ‘Samen Thuis’
Het gespreksthema is dit jaar ‘Samen Thuis’. Graag nodigen we alle Apeldoorners uit elkaar op te zoeken op een van de locaties die met de Week van de Dialoog mee doen en uit te zoeken wat dat nu precies is ‘Samen Thuis’. Neem gerust iemand mee; je buurvrouw, vriend of vriendin, partner of collega. Twijfel je nog? Vele deelnemers noemen de dialoog een ‘fijn en open gesprek waarin iedereen gehoord wordt’. Veel organisaties in Apeldoorn doen mee aan het initiatief en hebben een ruimte beschikbaar gesteld waar Apeldoorners met elkaar in gesprek kunnen gaan. Alle organisaties dragen bij aan het thema ‘Samen Thuis’ waardoor elke locatie weer anders is en inspirerend voor het gesprek en dialoog.

Aansluiten bij een dialoog
Kijk op de website www.samenspraakapeldoorn.nl waar er bij jouw in de buurt een dialoog wordt georganiseerd. Via de website kun je je ook aanmelden.