woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Eerste Queer borrel voor LHBTIQ+ ers bij Teun

Ontwerp: Tim Kort

Met gepaste trots is de nieuwe Regenboogwerkgroep Pride 055 erin geslaagd om in samenwerking met Feestlocatie Teun een Queer Borrel voor de LHBTIQ+ gemeenschap te houden.

Al lange tijd kwamen er uit die gemeenschap talloze verzoeken om dit te gaan organiseren. In maart 2016 sloot de enige uitgaansgelegenheid voor deze doelgroep, Club Entrance in Apeldoorn, voorgoed haar deuren.

Nu, na zeven jaar – ook nog op dezelfde locatie – bieden wij weer een uitgaansmogelijkheid voor hen, waar zij niet alleen zichzelf mogen zijn, maar ook om elkaar te ontmoeten en een leuke avond te hebben.

Dat er behoefte is aan uitgaansmogelijkheden voor de LHBTIQ+ ers, werd wel duidelijk op de “Paarse Vrijdag” avond in theater Orpheus en het feest “Crush” in Gigant, begin december van het vorig jaar. Als de Queer Borrel aanslaat, dan volgen er zeker meer LHBTIQ+ avonden bij Teun.

De eerste editie van de Queer Borrel is op donderdag 6 april bij Feestlocatie Teun. De deuren openen om 20:00 uur

Apeldoorn is sinds maart 2021 een Regenbooggemeente, met als doel de emancipatie, acceptatie en de veiligheid voor haar LHBTIQ+ inwoners te bevorderen en te vergroten. Apeldoorn was toen de laatste in de rij als Regenbooggemeenten met 100.000 of meer inwoners. De regenboogwerkgroep Pride055 werkt intussen al nauw samen met de gemeente, om zo de gemeente Apeldoorn, met al haar dorpen, een waardige Regenbooggemeente te laten zijn, waar iedereen zich thuis, geaccepteerd en veilig voelt.