woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Tweede editie maaiveld festival op 18 en 19 mei

Foto: Maaiveld Festival

Op donderdag 18 mei, Hemelvaartsdag, en vrijdag 19 mei viert Apeldoorn voor de tweede keer feest tijdens Maaiveld Festival – als je durft! De titel van het festival zegt genoeg: twee dagen lang geniet je van bijzondere, unieke en ongewone optredens en interactieve installaties op verrassende binnen- en buitenlocaties op en rond het Stationsplein en de Nettenfabriek. Maaiveld Festival prikkelt, inspireert en verrast ook in 2023 met een spetterend en gevarieerd programma dat Apeldoorn laat zingen en swingen! 

Op beide festivaldagen is er van 14.00 tot 22.00 uur een doorlopend programma met muziek als rode draad. Het festival opent met het theatrale concert van Slapstick en eindigt op vrijdag met Roxeanne Hazes en het NJO Poporkest. Lakshmi staat met Orkest de Ereprijs op het podium (Stationsplein, donderdag 18 mei, 17 uur). Vanaf 20.00 uur geniet je hier ook van Top 2000 XL – On fire. Deze fantastisch band staat garant voor de beste meezingers en meeswingers. Speciaal voor Maaiveld Festival geven ze op geheel eigen wijze betekenis aan vuur en vlam! Op het Sena Performers Talent Stage, eveneens op het Stationsplein, start Kuzko om 15.00 uur. Dit Rotterdamse synthpopduo staat bekend om hun eigenzinnige, vrolijke indiesongs over actuele onderwerpen, ‘high school drama’ en, hoe kan het ook anders, de liefde. Maar hun optredens zijn allerminst melancholisch. Kuzko speelt zeer dansbare muziek en hun optredens zijn tot in de puntjes uitgewerkt; van thema-outfits tot danspassen. Om 18.00 uur is de microfoon op het Sena Performers Talent Stage voor WIES. Dit trio jonge muzikanten won de Amsterdams popprijs in 2018 en rockt behoorlijk wat grote en klein podia met hun Nederlandstalige muziek. Met hun frisse gitaarpop en een vleugje elektronica de juist band op het juiste Maaiveld-moment!

Op vrijdag gaat het spreekwoordelijk dak eraf met een optreden van Roxeanne Hazes en het NJO Poporkest; een spannende en spetterende combinatie die Apeldoorn vanaf 20.30 uur gegarandeerd laat zingen. Maar voor je naar het slotconcert van Roxeanne en het NJO Poporkest luistert, ontdek je op het Sena Performers Talent Stage onder andere Ciao Lucifer met een heerlijke mix van dancepunk en indierock. En er is meer. Heel veel meer, met op beide festivaldagen voor ieder wat wils; van muziektheater, kindervoorstellingen, een relaxte draaimolen tot dans, acrobatiek, kunst, installaties, spoken word en een heuse talkshow. Het volledige programma staat vanaf 21 maart op www.maaiveldfestival.nl dus houd de website en de socials in de gaten!

Samenwerking
Maaiveld Festival wordt georganiseerd door ACEC, CODA, GIGANT, Orpheus, Nationale Jeugdorkesten Nederland en Orkest De Ereprijs. Deze culturele instellingen hebben in samenwerking een festival ontwikkeld dat spannende, verrassende, ongewone en onverwachte verbindingen legt tussen verschillende muziekgenres, podiumkunsten en de beeldende kunsten en in 2022 de eerste editie beleefde. De gemeente Apeldoorn, Sena Performers en het VSBfonds steunen het festival met financiële bijdragen. Daarnaast stellen tal van organisaties hun locaties beschikbaar, van Station Royaal tot Royal Talens en van Ketelhuis tot Drakenbootloods. Zo wordt Maaiveld Festival ook een feest van de ontdekking!

Tickets
Maaiveld Festival is grotendeels gratis toegankelijk maar voor een aantal optredens is een ticket noodzakelijk. Op www.maaiveldfestival.nl vind je vanaf 21 maart het volledige programma. Hier koop je ook je tickets. Tijdens het festival zijn tickets ook verkrijgbaar bij de festivalkassa op het Stationsplein