woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Op de Tocht, wandel-theatervoorstelling over stille exclusie in Apeldoorn

Foto: GIGANT

Op de Tocht is een wandel-theatervoorstelling over stille exclusie in Apeldoorn. In deze wandeltocht door levensverhalen vervaagt de grens tussen realiteit en theater. In totaal worden er 12 voorstellingen gegeven op 27, 28, 29, 30, 31 maart en 1 april 2023. Kaarten voor deze voorstelling kosten €15,- en zijn te koop via www.pleziertheater.nl.

De voorstelling neemt bezoekers, door middel van diverse prikkelende kunstvormen, mee op een 2,5 uur durende reis door het leven van stadsbewoners met als doel exclusie in Apeldoorn op een bijzondere manier voor het voetlicht te brengen. Verweven levens staan klaar om zich aan u voor te stellen op bijzondere locaties.

In 2019 en 2021 had PLEZIER! theater al zeer succesvolle en uitverkochte edities van Op de Tocht met de thema’s stille armoede en stille eenzaamheid. De voorstelling is geïnspireerd door de Wijksafari van Adelheid en Zina waarbij lokale problematiek wordt aangesneden d.m.v. spel dat je hart raakt en dat aanzet tot nadenken. Exclusie trok de aandacht van het theatergezelschap door signalen uit de media, diverse gesprekken en eigen ervaring. Hoe inclusief zijn wij eigenlijk? In samenwerking met GIGANT proberen zij door middel van Op de Tocht een stuk openheid te creëren in de stad, want door openheid is verbinding mogelijk.