donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Een feestelijk uitreiking en opening bij Kinderboerderij Laag Buurlo

Foto: Accres

Op vrijdagmiddag 3 juni vanaf 15:00 uur worden er 2 feestelijkheden gevierd bij Kinderboerderij Laag Buurlo. Het jubileumboek van het 50 jarig bestaan wordt op dat moment officieel door de wethouder de heer Huizer uitgereikt. Daarnaast wordt er een nieuw speeltoestel geopend door Lian de kinderburgermeester van Apeldoorn Lian.

Jubileumboek 50 jaar Kinderboerderij Laag Buurlo
Het idee om een jubileumboek te schrijven komt voort uit een aantal personen die zich de opening van de kinderboerderij nog goed kunnen herinneren. Deze mensen staan niet centraal in dit boek, maar juist de boerderij zelf en de beleving die vele bezoekers en personeelsleden daaraan hebben verbonden. In het jubileumboek zijn persoonlijke verhalen, gebeurtenissen en ontwikkelingen van de afgelopen 50 jaar verzamelt die hebben plaats gevonden op Kinderboerderij Laag Buurlo. De vele verhalen laten zien hoe belangrijk zo’n kinderboerderij feitelijk is, functioneert als hoeksteen van de maatschappij en een niet weg te denken positie mag innemen door de jaren heen. Helemaal vanzelf is dat niet gegaan. Dankzij inzet van velen kunnen nu ook nog ruim 150.000 bezoekers genieten van de dieren, de speelweide of de handen uit de mouwen steken om te helpen op een plek waar iedereen welkom is.

Het jubileumboek is samengesteld door Andre Donker die in zijn prille jeugd de opening van de boerderij heeft meegemaakt, destijds als bewoner van de wijk Zevenhuizen. Het jubileumboek wordt op 3 juni uitgereikt aan een aantal mensen die een bijdrage hebben geleverd aan het schrijven van het boek. De uitreiking zal onder andere geschieden door de heer Huizer, wethouder van de gemeente Apeldoorn.

Opening nieuw speeltoestel
Naast de uitreiking van het jubileumboek wordt tijdens dit feestelijk moment ook een nieuw speeltoestel geopend op de speelweide van Kinderboerderij Laag Buurlo. Deze opening gaat verzorgt worden door Lian de kinderburgermeester van de gemeente Apeldoorn.

Met dank aan verschillende donaties en inzamelacties heeft de kinderboerderij een nieuw speeltoestel laten ontwikkelen geheel in stijl van de boerderij. Een mooie aanwinst wat zeker een feestelijk opening door de kinderburgermeester waard is.