donderdag, september 21Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Tuinactiedag in het Schilderskwartier in de wijk Orden groot succes

Foto: Dirk Jansen. De Goede Woning

Zaterdag 14 mei, vond een tuinactiedag in het Schilderskwartier in Orden plaats. Buurtbewoners staken samen met de corporaties, het buurtteam en stichting Present de handen uit de mouwen om de eigen tuinen weer netjes te maken. “De norm was de laatste jaren weggezakt. Deze tuinactiedag is weer een stap in de goede richting. Ik zie dat als er samen geïnvesteerd wordt in een buurt er een positieve beweging opgang komt. Iedereen draagt bij aan het verbeteren van de uitstraling van deze buurt”, zegt Krista Brouwer, projectleider van De Goede Woning.

Op diverse plekken in de wijk stonden afvalcontainers waar huurders gratis het groenafval, puin, tuinhout en grofvuil in kwijt konden. Ook aan de kinderen was gedacht: zij konden vandaag een potje versieren met daarin een eigen tomatenplantje.

Vanaf eind maart zijn de corporaties, buurtteam Orden en Stichting Present in totaal met 18 professionals gestart met deur-aan-deur gesprekken met huurders wonende in het Schilderskwartier. De corporaties hebben circa 175 van de in totaal van 340 huurders aan de deur of telefonisch gesproken. Uit deze gesprekken kwam naar voren dat de huurders het  fijn zouden vinden om samen met hun buurtgenoten met de tuinen aan de slag te gaan. “Ik ben heel dankbaar dat deze dag wordt georganiseerd. Wij bewaren altijd heel veel spullen en ik kan per jaar maar 350 kilo wegbrengen naar Circulus. Nu staan er gratis containers en is het veel makkelijker om de spullen uit de tuin op te ruimen”, zegt een bewoonster van de Jan van Goyenlaan.

“Dit jaar wilden de corporaties gezamenlijk een tuinproject uitvoeren. Deze tuinactiedag is een eerste praktische stap om de vitaliteitsagenda van Orden vorm te geven. De vitaliteitsagenda is opgesteld door de gemeente in samenwerking met verschillende andere partijen die actief zijn in de wijk. Ik vind het bijzonder om te zien hoe alle partijen samen vanuit een gezamenlijk doel vol enthousiasme hebben gewerkt aan dit mooie resultaat. Kortom een geslaagde dag!” zegt Rob van Beek, directeur-bestuurder van De Goede Woning. Ook stadsdeelwethouder Anja Prins bracht vandaag een bezoek. Ze complimenteerde de organisaties en buurtbewoners met het harde werk dat zij verzetten.