woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Apeldoornse Sportweek voor alle inwoners van Apeldoorn

Foto: Sportservice Apeldoorn

Sportservice Apeldoorn organiseert elk jaar de Apeldoornse Sportweek. Een week vol met sportieve activiteiten voor alle leeftijdsgroepen. De Apeldoornse Sportweek vindt plaats van 30 mei tot en met 3 juni en heeft als doel om alle Apeldoorners lekker in beweging te krijgen. Er is een gevarieerd en sportief programma samengesteld in samenwerking met verschillende sport aanbieders.

Met de meivakantie net achter de rug staat er in de Apeldoornse Sportweek weer een mooi programma klaar, waaraan alle inwoners van Apeldoorn deel kunnen nemen. Voor elke leeftijdsgroep zijn er één of meerdere activiteiten gepland.

Senioren in beweging
Zo zijn er verschillende activiteiten voor senioren. Er kunnen verschillende fiets- en wandelroutes worden gedownload via de website van Sportservice. Het leuke hieraan is dat je de activiteit op elk gewenst moment kan doen. Daarnaast staat er de hele week een gevarieerd lesprogramma klaar voor senioren op de verschillende ontmoetingsplekken in Apeldoorn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een les op en rond de stoel. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau hieraan deelnemen.

Vrijzwemmen met korting
Op woensdagmiddag 1 juni kan iedereen komen vrijzwemmen bij Openluchtbad Boschbad of Malkander tegen een gereduceerd tarief van €5,- per persoon. Ga genieten van één van de mooie zwembaden die Apeldoorn rijk is.

Kick-off doortraproute
Woensdag 15 juni, een datum om alvast in je agenda te zetten. De fietsersbond heeft een doortraproute ontworpen voor Apeldoorn. Een doortraproute is een senior-proof fietsroute.  Om de fietsroute zo comfortabel mogelijk te maken is er gekozen voor brede fietspaden, overzichtelijke kruispunten en genoeg rustplekken/bankjes.

De doortraproute in Apeldoorn wordt op een feestelijke manier geopend op woensdag 15 juni. Sportservice Apeldoorn zorgt voor een warm ontvangst, genoeg informatie over fietsen en fietsveiligheid en een gezellige sfeer. Gedurende de tijd van de kick-off kan de doortraproute door iedereen worden getest.

Voor meer informatie over de activiteiten in de Apeldoornse Sportweek, kijk op de website van Sportservice Apeldoorn.