maandag, mei 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

DT Appoldro pakt landelijke titel!

Foto: PR DT Appoldro

Op 15 januari werd in Dinxperlo het Nieuwjaarstoernooi (NT) dynamictennis dubbel- en enkelspel gespeeld. Dit is één van de meest prestigieuze nationale toernooien die deze sport kent en er deden over verschillende klassen maar liefst 83 spelers mee.

DT Appoldro deed met hun twee beste teams mee, namelijk: Erick en Wilco en Christelle en Maks. Ook dit jaar reisden de teams er niet voor niets heen, er werd namelijk een prijs meegenomen naar Apeldoorn!

Landstitel in het dubbelspel voor Christelle en Maks
Zij deden voor het eerst in de B-klasse mee, nadat ze vorig jaar op het Nieuwjaarstoernooi eerste werden in de C-klasse. In de tussentijd zijn ze gegroeid en nu kregen ze dus nog weer meer tegenstand, iets waar ze goed mee omgingen. Zij wisten namelijk in de ochtend poulewinnaar te worden. Hierdoor plaatsten zij zich rechtstreeks voor de halve finale. Ze speelden gedurende de dag tegen sterke teams en moesten er hard voor werken, desalniettemin lukte het hen telkens om op eigen kracht te winnen! Nadat zij de halve finale wonnen, mochten zij op voor de finale. Hier werd op basis van best of three games beslist, wie zich kampioen mocht noemen. Christelle en Maks maakten er een mooie strijd van en voor de meegereisde supporters uit Apeldoorn, was het een genot om te zien. Resultaat: 21-17 en nogmaals 21-17 winst. Doordat zij nu kampioen zijn in de B-klasse, promoveren zij naar de A-klasse. Afgelopen jaar hebben zij in de Eredivisie al laten zien dat zij ook daar aansluiting kunnen vinden!

Christelle en Maks in het enkelspel
Deze spelers, speelden beide afzonderlijk van elkaar ook het enkelspeltoernooi in de B-klasse op het NT. Bij Maks liep het op dit onderdeel helaas wat minder want hij wist helaas geen wedstrijden te winnen. Christelle kende een slechte start in de poulefase maar wist uiteindelijk in de poule wel een wedstrijd te winnen, waardoor ze als tweede in de poule door mocht naar de achtste finale. Omdat hier iemand opgaf vanwege blessureleed, mocht Christelle door naar de kwartfinale. Christelle speelde in de kwartfinale gedegen en rustig en stond regelmatig met 2 punten voor maar kon helaas niet doordrukken. Ondanks dat ze uiteindelijk verloor (14-21) mag ze zeker trots op zichzelf zijn want ze heeft laten zien dat ze vooruitgang heeft geboekt.

Erick en Wilco in het dubbelspel
Deze heren speelden zoals gewoonlijk in de A-klasse. De ene keer wint het ene team en de andere keer het andere team. De verschillen zijn hier klein en elke fout kan hier beslissend zijn. In de poulefase werd één wedstrijd verloren en één wedstrijd gewonnen. De wedstrijd die gewonnen werd, was tegen Veenendaal, die de uiteindelijke kampioen van het A-toernooi werd. Een leuk feitje hierbij was dat Appoldro dus als enige team van hen gewonnen had deze dag! Verder speelden de heren nog een hele spannende kwartfinale, welke zij helaas met 19-21 verloren.

Wilco in het enkelspel
Nadat Wilco, maar liefst als vierde van Nederland eindigde in de A-klasse, op het laatste enkeltoernooi de Masters 2019, was het doel zeker niet om nu hoger te eindigen.
Uiteraard wel zo hoog mogelijk, met als doel de kwartfinale, dit lukte ook de twee enkeltoernooien vóór de Maters. Om te beginnen in de poule, hier won Wilco met 21-15 van de huidige nummer 3 van de DTBN-ranglijst. Ook volgde er een nipte verliespartij in de poulefase. Omdat Wilco op punten het beste saldo had in de poule, werd hij poulewinnaar. Hierdoor mocht hij de achtste finale overslaan. In de kwartfinale moest hij dan wel zijn betere erkennen en deze wedstrijd werd verloren.

DT Appoldro is een hechte club waar het samen sporten en het gezellig hebben voorop staat. Binnen de vereniging kunnen spelers zelf kiezen waar ze zich op toe willen leggen. Dit kan op een recreatieve manier, maar zeker ook op een prestatieve manier. Men kan gewoon komen kijken en vooral meedoen! De eerste vier keer zijn gratis. Kijk op www.Appoldro.nl voor meer informatie.