woensdag, december 1Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Donderdag 19 augustus: prikkelarm museumbezoek in CODA Museum

Foto: CODA

Donderdag 19 augustus kan tussen 18.00 en 21.00 uur weer een prikkelarm museumbezoek aan CODA Museum gebracht worden. Deze keer kan staan zowel CODA Paper Art 2021 als de Ander – 40 jaar Corb!no centraal.

Kunst verbindt, verrijkt en verrast. Maar, een museum kan ook een overweldigende plek zijn wanneer je prikkelgevoelig bent. Ongeveer 6 miljoen mensen in Nederland verwerken prikkels op een andere manier of hebben minder energie om prikkels te verwerken vanwege autisme, niet-aangeboren hersenletsel, een burn-out of ziekte bijvoorbeeld. Speciaal voor hen is CODA Museum maandelijks buiten de reguliere openingstijden geopend.

Prikkelarm museumbezoek; wat kun je verwachten?
Het museum is deze avonden slechts voor een kleine groep te bezoeken, waarbij er per starttijd maximaal acht bezoekers tegelijk kunnen starten. Tussen 18.00 en 21.00 uur zijn er speciaal getrainde medewerkers om je te ontvangen. Op zaal zijn de lichten gedimd, zijn er extra zitmogelijkheden en staan geluidsinstallaties waar mogelijk uit. Ook is er een aparte rustruimte om even bij te komen. Ter voorbereiding op jouw bezoek is via www.coda-apeldoorn.nl/prikkelarm een voorbereidingsdocument beschikbaar. Uiteraard mag je een vriend(in), partner, familielid, begeleider of hulphond meenemen.

Reserveer jouw ticket
Voorafgaand aan je bezoek is het reserveren van een museumticket verplicht, waarbij je eveneens een starttijd kiest. Er zijn geen extra kosten aan deze openstelling verbonden; je betaalt de reguliere toegangsprijs (€ 10,-). Ben je in het bezit van een CODA-pas, Museumkaart, ICOM-pas, dan is de toegang gratis, met een CJP-pas krijg je 50% korting op de toegangsprijs; wel moet je via www.coda-apeldoorn.nl/prikkelarm jouw entreebewijs reserveren. Er kan uit de volgende starttijden gekozen worden: 18.00, 18.30, 19.00, 19.30 en 20.00 uur.

Andere data
Ook in september staat een avond gepland waarop prikkelarm museumbezoek mogelijk is: op 16 september ben je van 18.00 tot 21.00 uur van harte welkom.

CODA Museum biedt als eerste museum in Gelderland een prikkelarme museumopenstelling
CODA is het eerste museum in Gelderland dat een prikkelarme openstelling biedt. We leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de kunstbeleving én aan het plezier, welzijn en geluk van een grote groep mensen.

Samenwerking met stichting Onbeperkt Genieten
De prikkelarme openstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de stichting Onbeperkt Genieten.