vrijdag, mei 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

4evergreen2021, kunst en cultuur op de enk

Foto: 4evergreen2021

De sector kunst en cultuur is als geen ander diep getroffen door de Corona-pandemie. Immers, vooral de makers in deze sectoren werden en worden ernstig geraakt. In januari waren wij het zat. En gingen ervan uit dat in september weer alles mogelijk moest zijn. Vandaar dit privé-initiatief: 4evergreen2021, kunst en cultuur op de enk.

Want:

  • Kunst moet gezien worden.
  • Muziek moet beluisterd worden.
  • Cultuur, het zout in de pap, moet beleefd worden.
  • Corona bestreden.

Daarom stellen wij, Martha Waijop en Jeannette Groenink, onze tuin en weide van ca. 1.4 ha bij Beekbergen 10 dagen lang, van 3 t/m 12 september 2021, beschikbaar voor kunst en cultuur. De kunst in de tuin en weide is overdag van 11 tot 17 uur te bezoeken. Entreeprijs € 5.-.

‘s Avonds worden optredens georganiseerd. De entreeprijs verschilt per optreden. Deze optredens vinden in een tent in de weide plaats: kamermuziek, lezing, vertelkunst, film, jazz etc. Per avond is er plaats voor ca. 100 gasten. Voorafgaand aan een optreden kunt u ook nog van de kunst genieten. De tuin gaat ’s avonds open om 19.00 uur, de optredens beginnen om 19.30 uur.

Uiteraard worden de corona-maatregelen in acht genomen.


Overdag – kunst
De deelnemende kunstenaars zijn René Beaumont, Anton ter Braak, Noor Brandt, An Brzoskowski, Chris Gadiot, Glowbus designvuurkorven, Arno Goossens, Kasper de Gouw, Rose van den Hurk, George Kabel, Erik Kierkels, Ine van Lierop, Jan-Peter van Opheusden, Peter Pel, Ellen Rijsdorp, Else Ringnalda, Annemieke Rozenberg, Edith Tergau, Gerreke van Veen, Dirk Verberne, Jolanda Verdegaal, Geert Verstappen en Martha Waijop.

Beelden van brons, steen, keramiek en cortenstaal, groot en klein, zullen in tuin en weide tentoongesteld worden.
De kunst in de tuin en weide is overdag van 11 tot 17 uur te bezoeken. Entreeprijs € 5.-.

’s Avonds
3 september 2021 – 19.30 uur

Threesome Jazz
Dit is geen doorsnee jazzband! Onvervalste Rhythm & Blues met uitstapjes naar Soul & Motown; op deze manier maakt ‘Threesome Jazz’ werk van alle muziek die er écht toe doet. Deze formatie staat garant voor muziek die vele generaties aanspreekt. Bereid je voor op livemuziek die je niet snel zult vergeten!

4 september 2021 – 19.30 uur

Dames Danzi Strijkkwartet
Het Dames Danzi Strijkkwartet bestaat uit vier professionele musici die met hun muziek en uitstraling een feestelijke muzikale avond gaan verzorgen. Het repertoire strekt zich uit over drie eeuwen: van klassiek tot salonmuziek, zoals Mozart, Weense walsen, ragtimes en polka’s.

Dit concert wordt verzorgd door de Stichting Beekbergen Klassiek.

5 september 2021 – 19.30 uur

Bomans verhalen
Vertelgenootschap Apeldoorn vertelt
Het Vertelgenootschap Apeldoorn is een groep verhalenvertellers, verbonden door de liefde voor het vertellen van verhalen. Sprookjes, sagen, mythen, verhalen van vroeger en nu, van hier en daar, verhalen over liefde en haat, licht en duisternis. Deze avond gaan ze prachtige verhalen van Godfried Bomans vertellen.

8 september 2021 – 19.30 uur

Wat is kunst?
Lezing door Ingrid Gaasterland

Zowel de David van Michelangelo als het urinoir van Duchamps behoren tot de canon van onze westerse kunstgeschiedenis. Hoe kan dat? Wat is kunst… of is dat een vraag in de categorie Wat is liefde; iedereen heeft er wel een mening over maar kom maar eens tot een finale definitie.

Ervaren kunstdocent Ingrid Gaasterland gaat op ontdekkingsreis naar de ontwikkeling van het kunstbegrip.  En ieder wordt van harte uitgenodigd mee te denken, mee te observeren en mee te definiëren!

9 september 2021 – 19.30 uur

Vrouwen van het Land
Film met nagesprek
In de documentaire ‘Vrouwen van het Land’ komen verschillende generaties plattelandsvrouwen door heel Nederland aan het woord. Documentairemaker Annejet Brandsma onderzoekt de (sociale) positie van deze vrouwen in onze geschiedenis aan de hand van persoonlijke verhalen en historische (agrarische) ontwikkelingen en draagt zo bij aan een gelaagde beeldvorming van de identiteit, emancipatie en positie van de plattelandsvrouw in Nederland.

Op 9 september 2021 presenteren we de documentaire ‘Vrouwen van het land’. Tijdens deze avond wordt de film omlijst door een programma van lokale sprekers en een open na-gesprek rondom het onderwerp.

10 september 2021 – 19.30 uur

Oleg Lysenko
Oleg Lysenko (1974, Oekraïne) is de virtuoos op bayan en bandoneon. Oleg heeft een voorliefde voor genre-overschrijdende projecten waarbij beeldende kunst, literatuur en muziek elkaar aanvullen en in elkaar overvloeien. Maar deze avond gaat hij solo invullen.

Oleg zal klassieke werken van o.a. J.S. Bach, Aleksandr Scriabin en Rimsky-Korsakov spelen, maar ook lichtere muziek van o.a. Albert Vossen, Astor Piazolla en Yann Tiersen. Met een zeer gevarieerd programma zal Oleg ongetwijfeld zorgen voor een  avond vol temperament, melancholie en passie. Laat u verrassen!

11 september 2021 – 19.30 uur

Marjolein Meijers en band
Marjolein Meijers leeft van en voor muziek. Marjolein komt weer naar Beekbergen met haar vaste begeleiders Walter en Onno Kuipers. Met Ierse roots en pure folk, Americana, Balkan, je kunt het zo gek niet verzinnen of ze spelen het.

Alle teksten komen recht uit het hart en zijn gelardeerd met echte verhalen. En met Marjolein is er altijd VEEL HUMOR, heerlijk op z’n Rotterdams… De muziek die zij met elkaar maken is van een buitengewoon hoge kwaliteit en er wordt altijd bijzonder veel gelachen bij hun optreden! Marjolein Meijers staat garant voor een avond genieten!

Meer informatie vindt u ook op de website www.4evergreen2021.nl