zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

De verschillen tussen een mobiel en sim only abonnement

Foto: Overstappen

Bijna iedereen is in het bezit van een mobiele telefoon. Aan deze telefoon zitten aanschaf en abonnementskosten verbonden, maar wat voor abonnement past het beste bij jou?

Er zijn in de regel twee abonnementsvormen, dit zijn een mobiel abonnement en een Sim only abonnement. Bij een mobiel abonnement betaal je voor het verbruik van sms’jes, belminuten en MB’s én voor je telefoon. Bij een Sim only abonnement is dit alleen voor het verbruik, je ontvangt bij deze abonnementsvorm dan ook alleen een simkaart.

Pro’s and con’s
De grootste motivatiefactor om een sim only abonnement te nemen is voor de meeste mensen de (lagere) kosten die hiermee gepaard zijn. De telefoon is niet inbegrepen bij je Sim only abonnement dus het is verstandig om die van tevoren aan te schaffen óf je oude telefoon (als die nog goed werkt) te gebruiken. Verder is een groot voordeel van een Sim only abonnement de flexibiliteit, je kunt voor een maandelijks, jaarlijks of tweejarig contract kiezen. Bij een mobiel abonnement is de optie voor een maandelijks contract niet aan de orde; minder flexibel dus.

Verder is de groei van aanbieders van Sim only abonnementen ten opzichte van mobiele abonnementen sterk gegroeid de laatste tijd, aanbieders als Youfone en Simyo bieden zelfs uitsluitend Sim only abonnementen aan.

Welk abonnement past het beste bij jou?
Als je momenteel in het bezit bent van een goed werkende telefoon en voor een lage prijs wilt bellen, sms’en en internetten is een sim only abonnement zeer geschikt. Dit betekent dat je dus niet aan een duur abonnement vast zit. Verder krijg je de mogelijkheid om het contract maandelijks op te zeggen waardoor je nergens aan vast zit.

Wanneer je niet in het bezit bent van een goed werkende telefoon kan je het overwegen om een mobiel abonnement af te sluiten. Denk hierbij wel aan de looptijd van het contract en de (extra) kosten. Het voordeel van deze abonnementsvorm is dat je niet in één klap veel geld kwijt bent voor je nieuwe telefoon en je vaak kunt kiezen uit de nieuwste modellen; je kunt het als een kleine lening zien.