donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Apenheul opent nieuwe speeltuin met gorillahoofd van zes meter!

Foto: Apenheul

Apenheul blijft het prachtige natuurpark verder ontwikkelen. Na de officiële opening van het voedselbos van de dwergapen door prinses Margriet, was het vanochtend de beurt aan de nieuwe speeltuin om geopend te worden door de kinderburgemeester van Apeldoorn. Zij werd vergezeld door leerlingen van basisschool de Sterrenschool uit Apeldoorn. De speeltuin is bijzonder gezien de unieke locatie middenin een heuvelachtig bos en natuurlijk door het enorme gorillahoofd waarin gespeeld kan worden.

Challenge
Na de officiële openingshandeling barstte het spektakel pas echt los. Onder aanmoediging van alle aanwezigen is Apenheul directeur Roel Welsing de strijd in de speeltuin aangegaan met kinderburgemeester Sibel en één leerling van de Sterrenschool uit Apeldoorn. Zij legden een parcours in de speeltuin af en leefden zich uit als een aap. Na een flinke strijd is daar Finn als winnaar uit gekomen. Hij kreeg een mooie prijs en natuurlijk de eeuwige roem! ‘Ik vind de speeltuin erg mooi geworden en je kunt er erg leuk spelen’, zegt kinderburgemeester Sibel.

Na de opening en challenge kon de schoolklas samen met kinderburgemeester Sibel nog lekker spelen en de aap uithangen in de nieuwe speeltuin. Roel Welsing, directeur van Apenheul kijkt terug op een geslaagde opening van de speeltuin. ‘Spelende kinderen die niet meer uit de speeltuin weg te krijgen zijn daar doe je het voor’.

Het ontstaan van de nieuwe speeltuin
‘We wilden graag een echte aapse speeltuin creëren, eentje die je alleen maar in Apenheul kunt vinden en uiteraard geïnspireerd door onze eigen apen’, zegt Susan Fledderus, Manager Beleving van Apenheul. De speeltuin ligt naast het nieuwe restaurant waar ouders lekker op het terras naar de apen kunnen kijken. Kijken ze de andere kant op, dan kunnen ze hun eigen aapjes op dezelfde manier zien spelen. Het pronkstuk is toch wel het mega grote gorillahoofd. Deze is ontworpen door de eigen vormgever van Apenheul. Apenheul was erg blij dat de bouwer van de speeltuin (Acacia Robinia) de uitdaging aan nam om deze ook echt te maken. ‘De hele speeltuin is gemaakt van duurzaam hout en we hebben goed nagedacht hoe dit precies op deze heuvelachtige bos locatie zou kunnen passen, zonder de bomen te beschadigen. Dat is gelukkig erg goed gelukt en nu is het echt een hele spannende, aapse speeltuin geworden, middenin de natuur!’, vertelt een trotse Fledderus.