maandag, januari 17Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

De Matteüs-Junior (8+) in prachtige entourage van Grote Kerk in Apeldoorn

Foto: Beeldbank Apeldoorn marketing

Van 20 t/m 22 maart 2020 speelt in de Grote Kerk in Apeldoorn de bijzondere muziektheatervoorstelling De Matteüs-Junior. In de prachtige entourage van de Grote Kerk speelt Muziektheater De Plaats samen met Bachkoor Apeldoorn de muziektheatervoorstelling De Matteüs-Junior: een unieke bewerking van de Matthäus-Passion voor jong en oud.

Hoofdpersoon in deze voorstelling is Siem, een jongen van elf. Met een vader die, altijd rond dezelfde tijd van het jaar, plots héél hard muziek opzet. En meezingt! Wat is dat voor muziek? Waar gaat die muziek over? “Pap, kan het wat zachter, ik ben mijn huiswerk aan het maken!” Een voorstelling over een vader die zijn zoon aan de hand van de muziek van Bach het verhaal van de Vader en Zijn Zoon vertelt. Een verhaal over vriendschap, verraad, offer, zondebok, lijden, medelijden en dood. En, tot slot, verrijzenis. Het geheim dat het leven voortkomt uit de dood.

Voor iedereen van 9 tot 99 die houdt van een wonderlijk verhaal én wonderschone muziek.

Speellijst
Vrijdag 20 maart 18.30 en 20.30 uur
Zaterdag 21 maart 18.30 en 20.30 uur
Zondag 22 maart 13.00 en 15.00 uur

De voorstelling speelt in de Grote Kerk aan Loolaan 16 in Apeldoorn.

Muziektheater De Plaats
De Plaats is een Arnhems theatergezelschap dat al meer dan twintig jaar muziektheater op locatie maakt. Samen met plaatselijke verenigingen werken we aan voorstellingen over toen en nu. De locatie vormt, samen met de mensen die er leven en leefden, een betekenisvol podium voor de voorstelling. Omdat we op iedere plek werken met lokale orkesten, koren, dansers en acteurs zijn de voorstellingen van De Plaats telkens weer uniek. Door deze manier van werken vertellen we niet alleen ons verhaal, maar brengen we ook samenhang tussen mensen en verschillende werelden teweeg.