zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

De Fakkel geeft startschot voor DrinkWater!-campagne

Foto: Gemeente Apeldoorn

Vandaag gaven Jolanda Groot van basisschool De Fakkel, de kinderburgemeester en wethouder Stukker met een waterestafette het startschot voor de JOGG-campagne DrinkWater. De Fakkel is de eerste van de 9 scholen die zich aanmeldden voor de campagne en gaat vanaf nu drie dagen in de week, tijdens de kleine pauze om 10 uur, alleen nog maar water drinken i.p.v. gezoete drankjes. Daarmee laten zij zien dat zij het belang van water drinken van kinderen van harte ondersteunen.

Gemeente Apeldoorn is al vier jaar JOGG-gemeente (Jongeren Op Gezond Gewicht) en is blij met de inzet van De Fakkel. “We willen met deze campagne bereiken dat het drinken van water op kinderdagverblijven en basisscholen steeds normaler wordt. We laten samen met de scholen zien dat water drinken lekker en gezond is“, aldus wethouder Stukker. Met de 9 scholen die nu mee doen, bereiken we al 1573 kinderen.

Pakjes drinken mee naar school, het lijkt zo gemakkelijk voor ouders. Maar kinderen krijgen door deze zoete drankjes gemiddeld ruim 6 kilo suiker per jaar binnen. Gewoon lekker water drinken zou enorm bijdragen aan gezond gewicht onder jongeren. Basisschoolkinderen hebben elke dag zeker een liter vocht nodig. Het blijkt dat ze zich ook beter kunnen concentreren wanneer zij genoeg drinken. Fijn voor de kinderen én goed voor de schoolprestaties.

Uit de ervaring van andere basisscholen die overstappen op drinkwater, blijkt dat ouders wel willen dat hun kinderen meer water drinken, maar geven vanuit gewoonte toch pakjes drinken mee. Toen De Fakkel in aanraking kwam met de campagne DrinkWater, besloot de school dat daar verandering in moet komen. “We weten allemaal dat de school een belangrijk onderdeel uitmaakt van het opgroeien van kinderen en De Fakkel hecht er waarde aan om een goed voorbeeld voor de omgeving van de leerlingen te zijn”, aldus Jolanda Groot, unitleider bovenbouw.

Over DrinkWater
DrinkWater is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht. In gemeenten die aangesloten zijn bij de JOGG-beweging kunnen scholen deelnemen aan Over op DrinkWater, een landelijke campagne om jongeren ervan bewust te maken dat water een slimme, gezonde en lekkere keuze is.