vrijdag, mei 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Apeldoorn bol van feestgedruis tijdens Prinsennacht en Koningsdag

Foto: Apeldoorn Binnenstad

Niet één, maar twee dagen feest! Nog even aftellen, en dan kun je als inwoner en bezoeker van Apeldoorn en omstreken je oranje-gekleurde kleding en attributen weer van zolder halen. Op zowel Prinsennacht als Koningsdag staat de binnenstad bol van het feestgedruis.

Programma Prinsennacht
Traditiegetrouw begint het oranjefeest in Apeldoorn al de avond voor Koningsdag. Deze avond en nacht staan in Apeldoorn al jarenlang bekend als Prinsennacht. Op vrijdag 26 april kan het uitgaanspubliek in diverse straten en op verschillende pleinen genieten van livemuziek, dj’s en uiteenlopende muzikanten. Bij de diverse buitenbars kan een drankje gehaald worden. Het programma van Prinsennacht begint rond 19.00 uur.

Programma Koningsdag
Ook op Koningsdag zelf staat de binnenstad bol van allerlei activiteiten, livemuziek, de gezellige kleedjesmarkt en nog veel meer. De officiële opening van Koningsdag vindt om 11.00 uur bij de Muziektent in het Oranjepark plaats, door Petra van Wingerden, waarnemend burgemeester van Apeldoorn. Het ACEC-gebouw (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur) wordt op Koningsdag weer omgedoopt tot het Oranje Nassau Paviljoen. Er zijn nog 40 plekken beschikbaar voor de kleedjesmarkt in het Oranjepark. Deze worden op Koningsdag om 7.00 uur verkocht bij de KSG aan de Molleruslaan 2.

Meer Koningsdag
Bovendien is er in de wijken en dorpen rondom Apeldoorn is er op Koningsdag meer dan genoeg te doen. Zo kunnen kinderen in Loenen zich vanaf 10.00 uur melden om deel te nemen aan een optocht met versierde fietsen en karren en is er bij De Boerderij in Beekbergen o.a. een kinderkleedjesmarkt. Bekijk het volledige programma op www.uitinapeldoorn.nl/koningsdag-in-de-dorpen